Izvor: B92, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simović izveden iz zatvora

Beograd -- Aleksandar Simović jutros je izveden iz zatvora kako bi pokazao mesto gde tvrdi da je sahranjen Željko Mihajlović Crnogorac.

Tu je, prema njegovim saznanjima, sahranjeno Mihajlovićevo telo. Optuženi pripadnik zemunskog klana jutros je u pratnji branioca, istražnog sudije i tužioca odveden do terena koji je opisao na suđenju. On, međutim, nije, kako saznaje B92, mogao da pokaže tačno mesto na kome se nalazi telo.

On je, naime, pokazao samo širi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostor, u prečniku od 500 metara, s obzirom da o tome ima samo posredna saznanja.

Sve što je Simović pokazao, istražni sudija je konstatovao u zapisniku o uviđaju.

U nastavku istrage prvo će se, uz pomoć specijalnih uređaja, utvrditi da li na tom terenu postoji leš i tek tada će se odlučiti ima li potrebe da se prekopava teren.

Simović je svoja saznanja o ubistvu i mestu gde je zakopano telo Željka Maksimovića Crnogorca saopštio na suđenju u ponedeljak, u vreme kada je sa suđenja bila isključena javnost.

Željka Mihajlovića Crnogorca su, pretpostavlja se, ubili pripadnici zemunskog klana, a njegovo telo je, kako saznaje B92, traženo tokom istraga u vreme Sablje. Ovo ubistvo nije obuhvaćeno optužnicom protiv zemunskog klana.

A u nastavku suđenja zemunskom klanu advokat oštećenog Milije Babovića, koga su, prema optužnici, oteli pripadnici klana, pismeno je podneo

zahtev da se presudom naloži okrivljenima da mu isplate 10,5 miliona evra sa kamatom.

Tokom suđenja je nesumnjivo utvrđeno koliko im je novca isplaćeno za otkup Babovića, naveo je advokat.

U dopisu advokat traži od suda i da presudom okrivljene obaveze da solidarno isplate tu sumu. Istovremeno, advokat je saopštio i da se Milija Babović priključuje tužilaštvu u gonjenju okrivljenih.

Babović je otet 24. marta 2002. godine , a za organizaciju otmice optužen je Milorad Ulemek i osam pripadnika zemunskog klana.

Suđenje se nastavlja sutra i najavljeno je suočavanje okrivljenih sa trećim svedokom-saradnikom Miladinom Suvajdžićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.