Silovatelj zadavio  ženu, telo bacio u šiblje

Izvor: Blic, 18.Jun.2009, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovatelj zadavio ženu, telo bacio u šiblje

Sokobanja - Beživotno telo Zorice Božinović (51) iz sela Dugo Polje pronađeno je juče ujutru u šiblju preko puta zelene pijace u Sokobanji. Prema nezvaničnim podacima, žena je brutalno silovana, a zatim zadavljena.

Prema prvim rezultatima istrage, Zorica je ubijena na drugom mestu. Želeći da prikrije zločin, ubica je leš umotao u ćebe i bacio ga nedaleko od svinjca i zemljanog puta koji vodi ka obližnjim kućama. Telo nesrećne žene pronašao je meštanin Sokobanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ratomir M. (65) kada je juče oko 6.40 sati krenuo po mleko.

- Mislio sam da je ispod prljavog žutog ćebeta leš praseta, pa sam prišao i nogom pomerio tkaninu. Umalo se nisam srušio kada je ispod provirila gola ženska noga. Otrčao sam do puta i od prvog prolaznika zatražio mobilni telefon, pa smo pozvali policiju - ispričao je Ratomir.

Telo žene bilo je unakaženo i sa krvavim podlivima i modricama po vratu i leđima. Policija je ubrzo identifikovala žrtvu i odmah otišla u Dugo Polje kod Ranka Božinovića (81), venčanog supruga ubijene Zorice, koji je rekao da je nije video dva dana.

- Ranko je prekjuče došao iz Sokobanje i rekao da mu je žena pobegla, a za ovih petnaestak godina braka ona je bežala i vraćala se najmanje 30 puta. Ispričao mi je da je on nju traktorom odvezao kod lekara, jer joj nije bilo dobro. Dok je on na šalteru plaćao participaciju, Zorica, zvana Kasandra, pobegla je. On se raspitivao, pa su mu neki ljudi kazali da je otišla sa Romima - rekao je jedan komšija u Dugom Polju.

Verica Erkić (30), ćerka iz prvog braka ubijene Zorice, udata je i živi u istom selu. Njenog nevenčanog muža Dragišu i nju je o tragediji obavestio komšija.

- Ne mogu da verujem, tek su mi javili. Još sam u šoku. Mogu da kažem da je majka zaista često odlazila od Ranka, ali se uvek vraćala, a on bi je uvek primio natrag. Živeli su lepo, imaju dve kuće u dvorištu, traktor, sve priključne mašine... Majka je uživala kod njega - kroz suze govori Verica.

Ona kaže da ne može da pretpostavi ko bi počinio tako stravičan zločin.

- To zlodelo je učinio neki manijak. Moja majka je slučajna žrtva - kaže Verica.

Komšije pričaju da Zorica nigde nije radila i da se bavila poljoprivredom. Posle prvog braka došla je iz rodnog Trstenika i udala se za Ranka koji je bio udovac. On nema dece iz prvog braka, a ni sa Zoricom nije imao potomke. Ranko je penzioner, radio je u Rudniku „Soko” kao smenski nadzornik.

- Ranko i Zorica se nisu ozbiljno svađali iako je ona često odlazila od kuće - pričaju meštani sela.

Priveden osumnjičeni

Prema saznanjima „Blica”, policija je samo nekoliko sati posle zločina privela na informativni razgovor osobu osumnjičenu da je umešana u ubistvo. Tačan uzrok smrti nesrećne žene biće poznat posle obdukcije, koja je trebalo juče da se obavi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasandra zadavljena u Sokobanji!

Izvor: Press, 17.Jun.2009, 23:05

Zorica Božinović (58), zvana Kasandra, iz sela Dugo Polje, zadavljena je i bačena u šumarak u Sokobanji! Uhapšen Dragan Koh (31) iz Vražogrnca zbog sumnje da je ubio Zoricu. Zorica Božinović (58), zvana Kasandra, iz sela Dugo Polje, zadavljena je pa bačena u šumarak kod pijace u Sokobanji!...

Nastavak na Press...

Udavljena Kasandra

Izvor: Kurir, 18.Jun.2009

SOKOBANJA - Telo ubijene Zorice Božinović (51) zvane Kasandra iz Dugog Polja kod Sokobanje pronašao je juče ujutru u 6 časova i 40 minuta Ratomir Marković, raseljeno lice sa Kosova, u Limun banji, delu Sokobanje u blizini zelene pijace. Božinovićeva je, kako nezvanično saznajemo, udavljena na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.