Silovana devojčica ćuti i neprestano plače

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovana devojčica ćuti i neprestano plače

Devojčica s posebnim potrebama koju je prema sumnjama policije i tužilaštva silovao Živko Bolesnikov preživljava traumu, a uskoro će morati i da da zvaničan iskaz u istrazi.

U daljoj istrazi Više tužilaštvo u Pančevu saslušaće prvo oštećenu devojčicu i tražiće i psihijatrijsko veštačenje da bi postojala zvanična potvrda za sudski postupak da je reč o detetu s posebnim potrebama. Ranije je utvrđeno da devojčica ima IQ 49. Planirano je da se posle njenog saslušanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzme izjava i od mlađe devojčice iz iste hraniteljske porodice koja je zatekla Bolesnikova i žrtvu u krevetu. Naknadno će biti doneta odluka i da li će osumnjičeni Bolesnikov, koji je u pritvoru u Pančevu, biti poslat na psihijatrijsko veštačenje.

Kako „Blic“ saznaje, u hraniteljskoj porodici i dalje su svi šokirani nedeljnim monstruoznim događajem, ali zbog zakonske zabrane ne žele da pričaju za medije, niti im je dozvoljeno da daju izjave.

- Devojčice su i dalje vidno potresene, a iako su blago ometene u razvoju, svesne su svega što se dogodilo. Obe su iscrpno ispričale šta se desilo, a silovana devojčica do detalja pamti i proživljava događaj. Trenutno više vremena provodi u kući. Zaista joj je teško i tužno je gledati je kako stalno plače - kaže za „Blic“ jedan od komšija hraniteljske porodice iz koje je napadnuta i silovana devojčica.

On dodaje da ni hraniteljka, koja se prema devojčicama ophodi kao majka, ne prestaje da plače od nedelje, kada je Bolesnikov, kako se sumnja, silovao devojčicu.

Komšije osumnjičenog Bolesnikova, koji je dolazio i boravio u istom mestu, opisuju kao „problematičnog neradnika koji je voleo da popije“. Međutim, on u nedelju, kada je i po sopstvenom priznanju seksualno opštio s devojčicom, nije bio pijan.

Ceo slučaj zbog zakonskih obaveza ne žele da komentarišu ni u vršačkom Centru za socijalni rad, ali kako saznajemo, hraniteljska porodica neće snositi posledice.

- Porodica ne snosi nikakvu odgovornost i ostaće im status licenciranih hranitelja. Oni su ceo slučaj otkrili i prijavili, a nikako nisu doprineli da se sve to dogodi. Osim toga, hranitelji imaju status sličan roditeljima, pa se tako tretiraju i u ovom slučaju. Ipak, silovana devojčica biće premeštena u drugu porodicu i van sela u kojem se sve dogodilo kako bismo izbegli izazivanje stalnog prisećanja na taj događaj i produbljivanje traume - objašnjava izvor „Blica“ blizak istrazi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.