Sestra ubijene optužuje: Bila bi živa da su policajci radili svoj posao

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestra ubijene optužuje: Bila bi živa da su policajci radili svoj posao

Jelena Simović, rođena sestra zadavljene Marije Pavlović (31), još u subotu pre podne prijavila je policiji u Mionici da Marijin suprug Aca (31) namerava da ubije njenu sestru.

Policija, međutim, nije reagovala. Dežurni policajac u Mionici prijavu pretnji je shvatio kao šalu! Ali, 12 sati kasnije policija je pronašla ubijenu Mariju, a potom i njenog muža koji se obesio.

- Da je policija odmah reagovala, tragedija je mogla da se spreči - smatra Jelena i dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je potraga za njenom sestrom i zetom počela daleko kasnije posle prijave.

Policija proverava

prvu prijavu

„Blicu“ je u Policijskoj upravi u Valjevu rečeno da policija u Mionici ima zavedenu prijavu Jelene Simović od subote od 18 časova. Naš sagovornik navodi „ništa neće biti prepušteno slučaju“, pa će biti proveren Jelenin poziv dežurnom policajcu u subotu pre podne i ispitano zašto tada nije reagovano na prijavu o pretnjama smrću.

U subotu oko 11 sati Jelenu je pozvala mlađa sestra Mariji.

- Marija je zvala sa svog mobilnog telefona i tražila pomoć. Iz njenog glasa sam zaključila da se nešto opasno dešava između nje i Ace. Nažalost, mobilna veza se prekinula posle nekoliko sekundi - navodi Jelena.

Jelena, koja živi u mioničkom selu Krčmar, posle prekida veze je okrenula broj 342-11-22 (pozivni 014), dežurni telefon stanice policije u Mionici.

- Nažalost, moju prijavu dežurni policajac je shvatio neozbiljno, pa ekipa nije poslata za Marijom i Acom, iako su oni od kuće otišli oko 11 sati. Ponovo sam pozvala policiju u 18 časova, upozoravajući da se ni Marija ni Aca ne javljaju na mobilne telefone. Isti dežurni policajac je tražio zetov broj da bi ga pozvao i proverio. Reagovali su tek nešto kasnije, kada je Acin brat prijavio njegov nestanak - priča Jelena Simović.

Marija i Aca, koji su se formalno letos razveli, u poslednje vreme nisu bili u dobrim odnosima, tvrdi Jelena. Razlog za to je Acina emotivna veza s komšinicom A. B., za koju je i Marija saznala. Nakon formalnog razvoda, Marija nije želela da napusti dom u kojem je živela s sinom (8), ćerkom (4) i Acinom majkom.

10.30 Marija Pavlović pozvala je sestru Jelenu Simović i rekla joj da joj muž preti ubistvom

11.00 Sestra Jelena je obavestila Dežurnu službu policije u Mionici

11.15 Aca i Marija odlaze iz kuće

18.00 sati prestaje da radi Marijin mobilni telefon

18.05 Jelena ponovo poziva Dežurnu službu

18.18 Acin brat prijavljuje policiji nestanak Pavlovića

19.00 Konačno počinje policijska potraga i sutradan pronalaze tela supružnika

Porodice još nisu dobile Acino oproštajno pismo, pronađeno kraj Marijinog tela. Sadržaj pisma ukazuje na to da se Aca odlučio da Mariji ubije, a onda i sebi zato „što ona nije htela da se pomiri s njim“. Aca u pismu poručuje „ja sam za sve kriv“.

Marija i Aca sahranjeni su zajedno na mioničkom groblju, iako se njena majka Valentina Nedeljković tome protivila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.