Savić: Upotreba ubistva gardista u političke svrhe vređa roditelje

Izvor: RTS, 11.Dec.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Upotreba ubistva gardista u političke svrhe vređa roditelje

Pravni zastupnik porodica stradalih gardista Predrag Savić kaže za RTS da ohrabruje to što će na jednom mestu, u Komisiji za istragu, biti koncentrisana međuresorna snaga više ministarstva.
Predrag Savić je, komentarišući davanje izjave bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića povodom slučaja ubijenih gardista, rekao da poštuje ugled i sve ono što je Jeremić postigao na međunarodnoj i domaćoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političkoj sceni.

Međutim, dodaje Savić, upotreba slučaja ubistva gardista u političke svrhe je nedopustiva i vređa roditelje. 
Gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao je da je zahtev za saslušanjem Jeremića prvi put izneo 6. oktobra 2015. na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, te da je takav zahtev ponovio u aprilu ove godine u pisanoj formi.
Pravni zastupnik porodica stradalih gardista ističe da Više javno tužilaštvo nije radilo svoj posao.
"Ono nas je svojom neaktivnošću dovelo u situaciju da smo još uvek u fazi predistražnih radnji, da nedostaje naredba o sprovođenju istrage", napominje Savić.
Naglašava da snagom države treba naterati one koje ćute da progovore.
"Država mora da natera one službe koje su do sada skrivale ili nisu htele da rade po našim zahtevima da se ovog puta pokrenu i rade na otkrivanju počinioca krivičnog dela", objašnjava Savić. 
Ističe da je veliki pomak to što Tužilaštvo počinje da radi svoj posao i navodi da je do nekih pomaka u istrazi već došlo. Ali, kako kaže, on nema mandat da o tome govori.
"Prvo treba da dođemo do naredbe o sprovođenju istrage protiv N. N. počinioca i da izađemo iz faze predistražnog postupka. Da se konačno prizna da su vojnici ubijeni i počinioci krivičnog dela pronađu", naveo je pravni zastupnik porodica stradalih gardista.
Kada je reč o Komisiji za istragu smrti gardista, Savić kaže da ohrabruje to što će na jednom mestu biti koncentrisana međuresorna snaga više ministarstva.
Objašnjava da će Komisija biti savetodavnog karaktera i činiće je predstavnici porodice, ministarstva unutrašnjih poslova, pravde, odbrane i BIA.
"I iz te sinergije očekujemo rezultate", navodi pravni zastupnik porodice stradalih gardista.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Advokat porodica gardista: Politizacija vređa roditelje

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2016

Pravni zastupnik porodica stradalih gardista Predrag Savić izjavio je da ohrabruje to što će na jednom mestu, u Komisiji za istragu, biti koncentrisana međuresorna snaga više ministarstva...On je za RTS objasnio da će Komisija biti savetodavnog karaktera i činiće je predstavnici porodice, ministarstva...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.