Sahranjen Boris Aranđelović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Boris Aranđelović

Porodica, kolege, prijatelji i obožavaoci danas su se oprostili od pevača grupe "Smak" Borisa Aranđelovića koji je preminuo u sredu 27. avgusta, u 67. godini života, nakon duge i teške bolesti u bolnici u Roterdamu u Holandiji, gde je godinama živeo.

Rok kritičar Predrag Popović, rekao je da "umetnost zapravo nije ništa više nego beskrajna priča o odlascima", dodajući da "ono što je san za duh, to je roken rol za život".

Ja bih da govorim o šumadijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vitezu, krstašu mnogih pohoda, nesebičnih žrtava i neizbrisivih avantura. Ja bih o onom vrisku u pesmi "Satelit", o ljubavi u "Crnoj dami", bolu "Bluza u parku", testamentu i apelu u "Dairama", rekao je Popović.

On je dodao da govori o potpuno drugačijem pevaču, po boji glasa, interpretaciji u njegovim registrima i ljudskoj meri, jednostavnostima i jedinstvenostima koje izdvajaju Borisa Aranđelovića od svih velikih pevača jugoslovenskog roka do koga smo tako držali.

Radomir Mihailović Točak, osnivač "Smaka", rekao je opraštajući se od svog dugogodišnjeg saradnika, da je "Boris na koncertima bio vrlo ozbiljan, čak povučen".

Borisu nikada nije bio problem da izvuče maksimalne tenorske lage, nikada nije učio pevanje, svirao je gitaru, ali nikada nije hteo da postane rok zvezda. On je prirodno osećao muziku, a "Smak" je za njega bio svetinja, rekao je Točak.

Jednog od najboljih vokala jugoslovenske rok scene publika će pamtiti po hitovima "Šumadijski bluz", "Crna dama", "Ulazak u harem", "Ljudi nije fer", "Perle", "Bluz u parku", "Daire" i mnogim drugim.

Rođen je 13. oktobra 1948. u Kragujevcu, a član "Smaka" postao je 1973. godine.

Poslednjih 25 godina živeo je u Holandiji, a nastupao je u obnovljenoj, originalnoj postavi "Smaka" na koncertima u "Kombank areni" 2012. i ove godine, 20. juna, na beogradskom Ušću. To je bio i poslednji koncert koji je otpevao u karijeri.

Boris Aranđelović sahranjen je danas na kragujevačkom groblju u Beloševcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispraćaj rok legende - Borisa Aranđelovića

Izvor: Kragujevac.rs, 03.Sep.2015

Komemoracijom u Knjaževsko srpskom teatru, danas su se od Borisa Aranđelovića pevača grupe Smak, jedinstvenog na ovim prostorima oprostili njegova porodica, prijatelji, muzičari i grad Kragujevac...Citirajući prepoznatljive stihove pesama koje je Boris pevao i voleo, “Satelit“, “Crna dama“,...

Nastavak na Kragujevac.rs...

POSLEDNJI ZBOGOM LEGENDI: Sahranjen Boris Aranđelović, pevač grupe Smak!

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 10:16

Boris Aranđelović, pevač grupe Smak sahranjen je na kragujevačkom groblju u Beloševcu. Porodica, kolege, prijatelji i obožavaoci oprostili od velikog muzičara koji je preminuo u sredu, 27. avgusta, u 67. godini života, nakon duge i teške bolesti u bolnici u Roterdamu u Holandiji, gde je godinama...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.