Izvor: CrnaHronika.rs, 18.Nov.2013, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVIREPO: Zadavio staricu zbog 40 evra!

BEOGRAD – Polomio joj rebra!Dragica Radulović (78) iz Beograda ubijena je u svojoj kući u Ulici Ognjena Price u Zemunu. Prema prvim nalazima istrage, ubica je staricu pretukao i zadavio, a potom iz kuće pobegao sa 40 evra koje je Dragica spremila za popravku roletni.Zločin se dogodio u sredu u poslepodnevnim časovima, a telo su otkrili Nebojša i Vesna Marinković, zet i ćerka ubijene, kada su se vratili s posla.

Oni su ušli u stan i zatekli nesrećnu ženu kako leži na kauču u dnevnoj sobi pokrivena ćebetom.
Kao da spava
- Dragica je ležala pokrivena na kauču, a glava joj je bila okrenuta prema zidu. Televizor je bio uključen. Izgledala je kao da spava. Kada smo joj prišli, videli smo da je modra i da ima podlive ispod vrata – priča Nebojša Marinković.
Marinkovići su odmah pozvali Hitnu pomoć, a lekar koji je pregledao Dragicu rekao im je da je smrt sumnjiva.
- Telo je nakon toga odneto na obdukciju, a kuća je bila zapečaćena tri dana. Inspektori i forenzičari su svakog dana bili u kući i tražili tragove. Uzimali su otiske prstiju i stopala. Kako su nam rekli, ubica je zadavio Dragicu, a zatim joj slomio sedam rebara. Njima je bilo čudno kako u kući ništa nije ispreturano i kako osim 40 evra, koji su bili na stolu jer je majstor trebalo da popravi roletne, ništa drugo ne nedostaje – priča zet ubijene starice.
Nije se plašila
On ističe da je tašti stalno govorio da pazi kome otvara vrata.
- Dragica je bila žena starog kova i ponašala se kao da živi u malom mestu. Govorili smo joj da se vreme promenilo i da su se u Zemun doselili razni ljudi, da ima puno narkomana i da ne sme da otvara vrata svima. Međutim, odgovarala nam je da je ona stara i dobra žena i da nju neće niko da dira. Al‘ eto šta se dogodilo – kaže Nebojša Marinković.
Bratanac: Čekali su da ja odem
Dragičin bratanac Milan Radulović kaže da je kuća u kojoj je ona živela sa ćerkom i zetom sigurno tipovana.
- Imam neki stari automobil koji stalno popravljam. Zbog toga često izlazim iz dvorišta pored kuće i u njega ponovo ulazim. Interesantno je da se ubistvo dogodilo nakon što sam ja otišao u banju. Verovatno su razbojnici primetili da me nema i iskoristili priliku da napadnu kad su Vesna i Nebojša na poslu – rekao je Radulović.
Dvojica ubica?
Kako smo saznali u policiji, napadač je zatekao staricu dok je pripremala ručak za ukućane.
- Na stolu je pronađena šerpa, a pored nje je bio nož i glavica kupusa isečena do pola. Verovatno je ubica pozvonio na vrata i ona ga je pustila u kuću. Na stolu su zatečene dve šolje s vodom, tako da je moguće da ih je bilo dvojica – kaže naš izvor.
Izvor: kurir

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.