Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEDOCI TRAGEDIJE U PETROVCU "Neko mi je zakucao na vrata, a kada sam otvorila videla sam KRVAVOG MLADIĆA i iza njega SMRSKANA KOLA"

"Čuo se strašan tresak. Pomislila sam da se desila saobraćajna nesreća, ali nisam izlazila napolje. Posle nekog vremena neko je zakucao na vrata. Otvorili smo i ispred kuće ugledali plavog mladića sa razbijenom i krvavom glavom: Tek onda smo videli smrsnkako vozilo i nije nam bilo jasno kako je mladić iz njega izašao".

Ovako za "Blic", Branka Milovanović iz Kamenova, opisuje stavičnu scenu nakon saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubili Mihajlo Jović (25), Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stanisavljević (25) iz Petrovca na Mlavi, dok su dvojica njihovih drugova zadobili teške i lake telesne povrede.

Ova stravična nesreća dogodila se juče oko dva sata ujutru u mestu Kamenovo, na putu od Petrovca na Mlavi ka Požarevcu.

Vozilom marke "pežo", kojim je upravljao stradali Miloš Jović, mčadići su sleteli sa puta, polomili ogradu, pa u u dvorištu udarili u drvo kajsije. Od siline udara kajsija je isčupana iz korena, a iz smrskanog vozila stradale i povređene izvlačili su vatrogasci iz Požarevca.

Povređenima prva je u pomoć priskočila Branka sa svojom porodicom. Ona dodaje da se uplašila da otvori vrata kada je nakon stravičnog praska neko pokucao na njih. Kada je otvorila vrata i pred njima ugledala krvavog mladića kaže da se preplašila.

- Dali smo mu peškir da zaustavi krv i pozvali policiju.. Kada smo videli u kakvom je stanju vozilo nije nam jasno kako je iz njega izašao... Auto je bio gotovo smrskan i naši vatrogasci iz Petrovca nisu mogli da ih izvade jer nisu imali alat da seku auto nego su zvali vatrogasce iz Požarevca. Vozač i mladić koji je sedeo iza njega bili su mrtvi na licu mesta. Bila je to stravična slika. U izvlačenju su pomagali moj sin, snaha i ćerka. Nakon toga cele noći nismo oka sklopili - priča Branka.

U kući Staniše Stanisavljevića, dede stradalog Ivana, tuga, bol i suze.

Majka ne može da govori, a deda priča da je unuk Ivan bio fudbalski sudija i da nije imao stalno zaposlenje od kako je završio Gimnaziju.

- Bio je vanbračno dete. Svi smo ga voleli. Bio je miran, fini i dobar dečko. Voleo je sport i malo je i igrao fudbal. Kada mi je jutros javila policija da je stradao nisam mogao da verujem. Velika je to tragedija za sve nas - kaže deda Staniša.

I u porodici Mihajla Jovića zavladala je tišina. Od tuge njegova majka Vesna ne može da govori. Samo joj se povremeno otme uzdah i jecaj. Dolaze rođaci, komšije, drugovi... U mukloj tišini tek po neko smogne snagu da progovori.

Pričaju da je Miloš bio veliki drug, da je voleo šalu, smeh i veselje. Njegov ujak Saša Štrbuljević ističe da je igrao fudbal i bio fudbalski sudija.

- Bio je veliki fudbaler, a poslednju utakmicu odigrao je za Melnicu. Bio je to dečko ljudina i svi su ga voleli i cenili - kaže ujak Saša.

Oba stradala mladića nisu imala očeve. Mihajlu je otac umro pre desetak godina, a Ivan je vanbračno dete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.