SUD PONOVO ODLUČUJE: Da li osuđeni za odsecanje glave ostaju u pritvoru?

Izvor: Telegraf.rs, 09.Avg.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUD PONOVO ODLUČUJE: Da li osuđeni za odsecanje glave ostaju u pritvoru?

Apelacioni sud je ukinuo presudu Veliboru Bakiću i Milanu Rašiću koji su bili osuđeni na 20 i 18 godina zbog ubistva Smaila Tarića, i stavili na ponovno razmatranje razloga njihovog pritvora prilikom hapšenja

Apelacioni sud uvažio je žalbu odbrane i ukinuo rešenje po kom su u pritvoru Velibor Bakić i Milan Rašić, koji su nepravosnažno osuđeni na 20 odnosno 18 godina zatvora, jer su na podmukao i svirep način u avgustu 2008. godine ubili Smaila Tarića iz Malog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Zvornika.

Apelacioni sud, prema rečima njihovog branioca, advokata Zore Dobričanin Nikodinović, ovako je ponovo ukinuo rešenje krivičnog vanpretresnog veća, i naložio mu da ponovo razmotri razloge za njihov pritvor u kom su od hapšenja. Ona je navela i da su dvojica osuđenih šest meseci provela u pritvoru bez ikakve odluke suda.

- Nakon što ih je u decembru osudila na 20 i 18 godina zatvora, sudija Slađana Marković ih je “zaboravila” u pritvoru i rešenje o tome je donela tek 23. juna ove godine, nakon intervencije najvšsih sudskih instanci. To njeno rešenje ukinuo je Apelacioni sud, ali je krivično vanpretresno veće donelo ponovo istu odluku, koja je sada ukinuta – istakla je Dobričanin Nikodinović.

Foto: Telegraf.rs

Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da su se okrivljeni za zažšitu svojih prava obratili međunarodnim institucijama a Bakić i Ambasadi Crne Gore, jer je njen državljanin.

Bakić i Rašić su u pritvoru su od 22. avgusta 2008. godine. Osuđeni su zbog sumnje da su žrtvu namamili da dođe u Karađorđev park, gde su joj mačetom odsekli glavu. Telo su zapalili, a glava Smaila Tarića je pronađena u kesi u Bulevara kralja Aleksandra.

Njih dvojica su tokom suđenja negirali da su izvršili taj zločin, a prva presuda protiv njih je doneta 2011. godine. Bakić je tada bio osuđen na 20 a Rašić na 30 godina života. Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud i posle drugog suđenja su im kazne prepolovljene.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.