STRAVIČNO UPOZORENJE: Islamska država će uništavati džamije samo da bi okrivili Ruse

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNO UPOZORENJE: Islamska država će uništavati džamije samo da bi okrivili Ruse

Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo da teroristi ISIS-a spremaju nove provokacije kako bi sprečili vazdušne napade.

MOSKVA - Rusko ministarstvo odbrane ne isključuje mogućnost da teroristi Islamske države počnu da dižu u vazduh džamije u Palmiri i drugim sirijskim naseljima kako bi za to okrivili ruske vojne avione, saopštio je portparol ministarstva Igor Konašenkov.

"Ne isključujemo mogućnost da teroristi spremaju provokacije u ovom i drugim naseljima a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da onda pokažu lažne fotografije i video materijale sa optužbama protiv ruske avijacije - rekao je on.

U utorak je zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov rekao da su se naoružani napadači Islamske države skrivali od ruskih aviona u džamijama i naglasio da teroristi jako dobro znaju da rusija ni pod kojim uslovima neće napasti ciljeve koji nisu vojni.

(Itar Tas)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.