SRPSKA VEZA Pink Panteri osuđeni u Beču zbog spektakularne krađe dragocenih satova

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA VEZA "Pink Panteri" osuđeni u Beču zbog spektakularne krađe dragocenih satova

Četvorica muškaraca, koji su posle spektakularne pljačke zlatare na Ženevskom jezeru pokušali da prodaju deo ukradenih satova u Belgiji, osuđeni su u Beču na uslovne kazne.

Optuženi su uhapšeni 5. februara 2015. u jednom hotelu u Beču. Policija je zaplenila 25 dragocenih satova, koje su ukrali prilikom napada na zlataru u Montreu. Pljačka na Ženevskom jezeru, u kojoj su ukradeni satovi u ukupnoj vrednosti od 600.000 evra pripisuje se ozloglašenoj grupi “Pink Panter”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja operiše širom Evrope.

Satovi su brzo dospeli u Srbiju, gde je banda unajmila 35-godišnjeg muškarca da odnese satove u jedan hotel u Beču. Robu je, prema optužnici, preuzeo “kurir” koga su poslali kupci iz Belgije. Sa njim je bio i čovek koji je trebalo da proceni vrednost satova.

Dvojica muškaraca, izraelski državljani stari 39 i 37 godina, koji žive u Antverpenu, kod sebe su imali novac za kupovinu 25 vrednih satova i poveli su i prevodica (Izraelca sa dobrim znanjem nemačkog jezika).

Posle anonimnog poziva policija je uhapsila četvoricu muškaraca. Oni su priznali da su hteli da prodaju ukradenu robu, ali tvrde da nisu znali da iza svega stoji banda “Pink Panter” i da su to saznali tek u zatvoru. Oni kažu da im je, kao kuririma, ponuđen iznos od 1.000, odnosno 1.500 evra, i da su se upustili u posao iz finansijskih razloga.

Sudija im je poverovao i dvojica kurira, koji do sada nisu kažnjavani, dobili su uslovne kaznu od po godinu dana. Procenjivač i prevodilac osuđeni su na delimične uslovne kazne od 21 mesec, odnosno dve godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KRADENE SATOVE PREBACILI U SRBIJU: Pink panteri osuđeni zbog pljačke vredne 600.000 evra!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2015

BEČ - Četvorica pripadnika “Pink Pantera” osuđena su u Beču na uslovne kazne pošto je banda posle spektakularne pljačke zlatare na Ženevskom jezeru pokušala da proda deo ukradenih satova...Optuženi su uhapšeni 5. februara 2015. u jednom hotelu u Beču. Policija je zaplenila 25 dragocenih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.