SRBI PALI SA 77 KG KOKAINA

Izvor: Kurir, 20.Maj.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI PALI SA 77 KG KOKAINA

MADRID - Srbi i dalje krijumčare kokain iz Južne Amerike! Trojica srpskih i trojica crnogorskih državljana uhapšeni su u Španiji prilikom pokušaja krijumčarenja 77 kilograma kokaina iz Južne Amerike. Iza rešetaka su se našli: Nikola Mrvaljević (31), Vuk Popović (21), Ilija Brkanović (26), Dražen

MADRID - Srbi i dalje krijumčare kokain iz Južne Amerike!

Trojica srpskih i trojica crnogorskih državljana uhapšeni su u Španiji prilikom pokušaja krijumčarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 77 kilograma kokaina iz Južne Amerike. Iza rešetaka su se našli: Nikola Mrvaljević (31), Vuk Popović (21), Ilija Brkanović (26), Dražen Krasić (25), Dalibor Dramićanin (35) i Goran Crnomarković (33). Kokain je, kako se pretpostavlja, iz Argentine stigao u špansku luku Taragona prekookeanskim brodom „Perast“.

- Članovi posade broda „Perast“ bili su Mrvaljević, Popović i Brkanović, svi državljani Crne Gore, i Krasić, koji je državljanin Srbije. Dramićanin i Crnomarković, državljani Srbije koji imaju prebivalište u blizini luke Taragona, dočekali su taj tovar droge i trebalo je dalje da ga distribuiraju - rekao je Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA.

Kako saznajemo, vođa ove grupe Željko Martinović zvani Kiko uhapšen je 17. aprila 2011. godine u Crnoj Gori.

Kriminalna organizacija drogu je švercovala tako što je svoje pripadnike ubacivala među mornare. Ceo tok krijumčarenja pomno su pratile vođe grupe, koje su putovale u Argentinu, a potom i nadzirale isporuku.

- Kad bi brodovi stigli u španske luke, vođe su kontaktirale sa dilerima zaduženim za prijem narkotika, kojima su objašnjavali kako da preuzmu drogu. Naime, „mornari“ su kokain krili ispod ronilačkih odela, preko kojih su oblačili drugu garderobu - saopštila je španska policija.

Policija je preko „ubačenih mornara“ došla prvo do dvojice osumnjičenih, koji su uhapšeni u kućama u mestima Pineda i Salou.

- Deo od 77 kilograma kokaina zaplenjen je na brodu, a deo na kopnu - navodi policija.

BIA: Mrvaljević i Krasić organizatori

Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, rekao je da su Mrvaljević i Krasić organizatori grupe, koja je delovala autonomno.

- Postoji mogućnost da su se te grupe preklapale s drugim kriminalnim grupama, ali zasad nema takvih podataka. Akcija je trajala godinu dana - izjavio je Stojić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.