Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRT MANEKENA U ZAGREBU Zajedno su se drogirali, a kad mu je pozlilo izbacili su ga na parking

Muškarac iz Hrvatske Endi Filip Šprljan (43) uhapšen je u ponedeljak zbog toga što nije pružio adekvatnu pomoć 21-godišnjem Mateu Govedarici koji je preminuo nakon što je u njegovom stanu uživao u opojnim drogama.

Prema informacijama koje su dali policiji, nakon druženja i konzumacije droga svi prisutni u stanu su zaspali. Tokom poslepodneva Govedarica je u jednom trenutku počeo da krklja i shvatili su da mu je pozlilo. Pokušavali su da mu pomognu, kažu, misleći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će se oporaviti.

Nesrećnog mladića koji je izgubio svest, Šrljan i još dvojica odneli su pod tuš kako bi se osvestio, masirali ga, međutim, umesto oporavka, videli su da je mladić poplaveo. Rekli su da su se bojali policije te što će sve istražitelji zateći u stanu, pa su na kraju odlučili da će prvo izneti Matea ispred zgrade, a zatim pozvati pomoć i reći da su ga tamo zatekli. Tako su ga Šprljan i jedan od maloletnika odneli u prizemlje, izneli iz zgrade i ostavili na parkingu, dok je drugi maloletnik tada uspaničeno nazvao policiju i Hitnu. Po dolasku Hitne pomoći lekari su mladića pokušali da reanimiraju, ali bezuspešno.

Umesto pomoći nesrećnom mladiću, zajedno s još dvojicom uspaničenih maloletnika, Šprljan ga je izneo na parking ispred zgrade. Tek tada su pozvali Hitrnu pomoć i policiju, ali bilo je prekasno. Lekarski tim Hitne pomoći mogao je samo da konstatuje smrt Matea Govedarice. Teško je reći bi lekari uspeli da spasu mladića da su ostali iz njegovog društva pozvali Hitnu pomoć čim mu je pozlilo, ali sigurno bi bile veće šanse.

Sva trojica (Šprljan i dva mladića) su dobili krivične prijave za nepružanje pomoći. Šprljan uhapšen i pritvoren, a dvojica maloletnika prijavljeni su redovnim putem.

Šprljan je, kako je sam rekao policiji, nekad bio perspektivan sportista i uspešan preduzimač. U mladosti je igrao hokej i navodno dogurao čak do hrvatske reprezentacije. Bavio se preduzetništvom i imao je agenciju za nekretnine koja je odlično poslovala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.