SLUČAJ DECEDRA Odbrana traži novo veštačenje

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLUČAJ "DECEDRA" Odbrana traži novo veštačenje

Advokati odbrane u slučaju “Decedra”, u kom su troje lekara i direktorka ove klinike optuženi za nesavesno lečenje nastradale Jelice Radović (19), zahtevali su novo veštačenje razloga smrti devojke, jer su ocenili da veštak anesteziolog Radmila Kolak nije bila spremna za jučerašnje svedočenje.

Doktorka Kolak je ponovila da ostaje pri prvobitnom izveštaju komisije, u kojem se navodi da Jelici Radović nije na vreme konstatovana sepsa. Ona je ponovila da su optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lekari posle operacije čukljeva morali da reguju na pogoršanje zdravstvenog stanja pacijentkinje i napomenula da se detalja veštačenja ne seća, jer je od veštačenja prošlo više godina.

Tužilac Prvog osnovnog tužilaštva predao je sudu novi optužni predlog kojim se za teško delo protiv zdravlja ljudi terete optuženi lekari Slavko Tomić, Miodrag Stojanović, Olivera Jeremić i direktorka “Decedre” Svetlana Sremčević. Troje lekara je prvostepenom presudom osuđeno na petnaest meseci zatvora i dve godine zabrane rada u struci, a direktorka klinike na godinu dana uslovno, ali je Apelacioni sud tu presudu 2013. godine poništio.

Jelica Radović preminula je 9. septembra 2009. godine u Urgentnom centru u Beogradu, posle rutinske operacije obavljene u “Decedri”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.