SILEDŽIJA U POZORIŠTU Baletan nasilnik pleše Travijatu s nanogicom

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SILEDŽIJA U POZORIŠTU Baletan nasilnik pleše "Travijatu" s nanogicom

Goran Stanić (43), muž glumice Mine Lazarević (40), plesaće u novoj sezoni Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu sa nanogicom.

S obzirom na to da se kazna kućnog zatvora ne može izreći jedino osuđenom za krivično delo protiv braka i porodice, onom koji živi sa oštećenim u istom domu, baletan je zatražio da kaznu služi u kući svoje majke, što je sud prihvatio.

Istovremeno, sud je dozvolio Staniću da nastavi sa obavljanjem svog posla. S obzirom na to da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je osuđeni stalni član Baleta Narodnog pozorišta, a da nanogicu ne sme da skida, stiče se utisak da će se na sceni najstarijeg beogradskog pozorišta desiti svojevrsni presedan.

Zamena

Dejan Savić, v.d. upravnika Narodnog pozorišta, za “Blic” kaže da i dalje čekaju zvaničnu informaciju od suda kako bi odlučili kakav će biti dalji Stanićev angažman u toj kući.

- Mi ćemo službenim putem od suda biti obavešteni kakav je njegov status i tada ćemo videti šta možemo da uradimo. Ako ne bude mogao da igra, biće zamenjen, ako kao zvaničnu informaciju dobijemo da mu je omogućeno da nastavi da igra, mislim da će to za njega biti najbolja rehabilitacija. I njemu će prijati da radi ono što zna - kaže Savić.

On napominje da će to biti presedan jer u Narodnom pozorištu nikada nisu imali ovakvu situaciju.

- Nama je sve ovo teško palo jer on nikada nijedan incident u pozorištu nije napravio. Planiramo tokom oktobra i novembra predstave “Travijata” i “Karmen” u kojima on igra, kao i baletske predstave, a direkcija Baleta preduzima određene korake, postoje zamene za svaku ulogu, tako da se to na repertoaru neće ni primetiti - kaže Savić.

Kostim

Konstantin Kostjukov, direktor Baleta u pozorištu, kaže da još uvek nije kontaktirao sa Stanićem.

- On je zaposlen u pozorištu i naravno da će da igra u predstavama ukoliko mu to bude dozvoljeno. Repertoar počinje od oktobra, imamo mesec dana da se organizujemo. Ne znam da li će morati da nosi narukvicu ili nanogicu, ali u pozorištu svakako postoje kostimi koji to mogu da prekriju, pa publika neće na to da obraća pažnju - ističe Kostjukov.

Iako je Prvo osnovno tužilaštvo insistiralo na tome da osuđeni baletan kaznu ne sme da izdržava u zajedničkom stanu sa suprugom, sporazumom o priznanju krivice nije mu predviđena mera zabrane prilaska supruzi Mini. Kako nezvanično saznajemo, ta mera nije izrečena zbog toga što se očekuje da će biti pokrenuta brakorazvodna parnica između njih dvoje.

Nasilje u porodici

Goran Stanić osuđen je zbog krivičnog dela nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja. On je 1. avgusta ove godine pretukao suprugu Minu, a zatim je iz automatske puške šenlučio s balkona porodičnog stana na Zvezdari. Iako je od supruga preživela pravu torturu, glumica se nije priključila krivičnom gonjenju nasilnika, iako je u saslušanju u tužilaštvu potvrdila priču kojom je Gorana prijavila policiji. Takođe, iako je bilo najavljeno da će svedočiti i njen otac, to se nije dogodilo, a u međuvremenu je ponuđena nagodba za priznanje krivice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.