SB UN poziva na još veću podršku Iraku

Izvor: Akter, 20.Sep.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN poziva na još veću podršku Iraku

Savet bezbednosti UN pozvao je večeras međunarodnu zajednicu da pruži još veću podršku Iraku koji se bori protiv sunitskig boraca iz Islamske države

Američki državni sekretar Džon Keri, koji je bio predsedavajući sastanka Saveta bezbednosti, izrazio je "duboko ogorčenje zbog ubistava, otmica, silovanja i mučenja nad Iračanima, koje sprovodi Islamska država".

U saopštenju posle sastanka, navodi se da neki od tih "akata mogu da predstavljaju ratne i >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zločine protiv čovečnosti".

Keri je sazvao sastanak Saveta bezbednosti UN kako bi se "pokazala podrška iračkoj vladi u njenim naporima u borbi protiv te islamističke grupe".

Keri je rekao da Islamska država ima "samo viziju da ubija sve one koji joj stoje na putu".

"Ti teroristi su jedinstveni po brutalnosti. Oni pogubljuju zarobljenike koji kleče s vezanim rukama iz leđa. Ubijaju decu. Siluju žene i primoravaju ih na brak", rekao je Keri.

Šef iračke diplomatije Ibrahim el Džafari zatražio je vojnu, ekonomsku i finansijsku pomoć.

"Tu veliku pretnju (Islamsku državu) ne treba samo da uklanja Irak, već i druge zemlje", ocenio je irački ministar.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

SB UN poziva na još veću podršku Iraku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2014

Savjet bezbjednosti UN pozvao je u petak uveče međunarodnu zajednicu da pruži još veću podršku Iraku koji se bori protiv sunitskig boraca iz Islamske države...Američki državni sekretar Džon Keri, koji je bio predsjedavajući sastanka Savjeta, izrazio je "duboko ogorčenje zbog ubistava, otmica,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.