SAČEKUŠA Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni na ulici

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 05:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAČEKUŠA Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni na ulici

Vođa veterničkog klana, Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su noćas u Novom naselju, u ulici Braće Drobnjak kod broja 16.

Vođa veterničkog klana, kako se nazvanično saznaje, bračni par je bio u poseti kumovima, u novosadskom Novom naselju a kada je sa suprugom izašao na ulicu i krenuo ka kolima sačekali su ih napadači i u njih ispalili desetak hitaca.

Nenad je na licu mesta ostao mrtav, dok je njegova supruga preminula na putu za bolnicu.

Pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na očevice RT Vojvodina, navodi  da je ubica gurao bicikli i da je nosio fantomku, a da je na Opačića i njegovu suprugu pucao ispred ulaza u zgradu.

Opačić je uhapšen u „Sablji“ 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude. Za vreme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog.

Osuđen je pravosnažno pred Specijalnim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora zbog rasturanja droge na području Novog Sada i Veternika i drugih krivičnih dela.

Opačićevo ime vezuje se za mnoga imena iz sveta politike. Sa Vukom Draškovićem je 1990. organizovao miting u Sremskim Karlovcima. Bio je prijatelj sa Nenadom Čankom, a čuvao je Miodraga Isakova i Gordanu Čomić. Poznavao je i Zorana Đinđića, koga je posle bombardovanja 1999. dočekao na aerodromu u Surčinu.

Na suđenju je izjavio da je politički zatvorenik jer je Dušan Mihajlović želeo da se osveti Čanku i zato je tražio njegovu smenu posle ubistva premijera.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAČEKUŠA Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni sa deset metaka na ulici

Izvor: Blic, 28.Feb.2015

Vođa veterničkog klana, Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su sinoć u Novom Sadu, u ulici Braće Drobnjak kod broja 16...Vođa veterničkog klana, kako se nazvanično saznaje, bio je u poseti kumovima, u novosadskom Novom naselju. Kada je sa suprugom izašao na ulicu i krenuo ka kolima, sačekali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.