Ruske snage ubile osam pripadnika ID

Izvor: Akter, 02.Avg.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske snage ubile osam pripadnika ID

Ruske snage bezbednostio ubile su danas u Ingušetiji, na prostoru severnog Kavkaza, osmoricu militanata koji su nedavno postali članovi Islamske države (ID)

Prema informacijama bezbednosnih snaga, neutralisani militanti su nedavno položili zakletvu i postali članovi međunarodne terorističke organizacije Islamska država,

navodi se u saopštenju koje prenosi Sputnjik.

Među identifikovanim žrtvama je i Adam Tagilov, za koga se sumnjalo da je u decembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 2014. stajap iza napada na Grozni.

Agencija za borbu protiv terorizma saopštila je da je pronašla improvizovane eksplozivne naprave spremne za upotrebu i više od 2.000 komada municije.

Federalna služba bezbednosti (FSB) u aprilu je objavila da se grupa ekstremista u oblasti severnog Kavkaza, nazvana „Imarat Kavkaz“, pridružila ID.

"Imarat Kavkaz“ je militantna islamistička organizacija koja želi formiranje nezavisnog kalifata u ruskom Severnom Kavkazu, gde dominira muslimansko stanovništvo.

FSB procenjuje da bi čak 1.700 militanata iz Rusije moglo da se bori u redovima ID u Siriji i Iraku, gde je ta grupa ekstremista prošle godine osvojile ogromne delove

teritorije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.