Rohani oštro kritikova Saudijsku Arabiju

Izvor: Akter, 18.Apr.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani oštro kritikova Saudijsku Arabiju

Iranski predsednik Hasan Rohani danas je oštro kritikovao Saudijsku Arabiju zbog njene vojne akcije u Jemenu i upozorio da se time samo podstiče mržnja u toj zemlji

U govoru na vojnoj paradi u Teheranu, koja je direktno emitovana na državnoj televiziji, Rohani je kazao da ubijanje civila Saudijskoj Arabiji neće doneti ni moć niti razlog da bude ponosna.

Šiitski pobunjenici Huti, koji podržavaju pristalice bivšeg jemenskog predsednika Alija Abdulaha Saleha, zauzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su delove Jemena.

Pobunjenici između ostalog pod kontrolom drže Sanu, teritorije u centralnom i zapadnom delu Jemena i delove grada Adena, koji je aktuelni predsednik Abd Rabo Mansur Hadi morao da napusti.

Iran podržava pobunjenike, ali negira optužbe da ih snabdeva oružjem.

Teheran je predstavio plan za okončanje sukoba u Jemenu, koji između ostalog podrazumeva obezbeđivanje humanitarne pomoći, dijalog i formiranje vlasde nacionalnog jedinstva.

Saudijska Arabija, koja s Jemenom deli dugačku granicu, 26. marta je sa zemljama Zaliva i SAD počela bombardovanje položaja Huta.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od početka konflikta u Jemenu je ubijeno više od 730 ljudi, a preko 2.700 je ranjeno.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rohani oštro kritikova Saudijsku Arabiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2015

Iranski predsjednik Hasan Rohani danas je oštro kritikovao Saudijsku Arabiju zbog njene vojne akcije u Jemenu i upozorio da se time samo podstiče mržnja u toj zemlji...U govoru na vojnoj paradi u Teheranu, koja je direktno emitovana na državnoj televiziji, Rohani je kazao da ubijanje civila Saudijskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.