ROBIJAO ZBOG UBISTVA, UPUCAN NA SPLAVOVIMA Ko je muškarac ranjen na Novom Beogradu

Izvor: Blic, 21.Jul.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROBIJAO ZBOG UBISTVA, UPUCAN NA SPLAVOVIMA Ko je muškarac ranjen na Novom Beogradu

Branimir Matić (34), koji je pre samo četiri meseca izašao iz zatvora u kome je robijao zbog ubistva, upucan je prekjuče ujutro.

Zasad nije poznato gde je napadač pucao u njega, ali se pretpostavlja da je to bilo ispred nekog od splavova. Posle ranjavanja Matić se sam dovezao do Urgentnog centra.

Lekari su konstatovali da nije životno ugrožen te da ima prostrelnu ranu. Medicinska ekipa je obavestila policiju o Matićevoj povredi i operativci su izašli na teren.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ranjeni nije želeo da sarađuje sa istražnim organima, niti da priča ko ga je, gde i zbog čega ranio - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Istražitelji veruju da je Matić upucan zbog nekakvih neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima.

- Moguće je da je to bilo samo upozorenje. Pitanje je koliko je mogao da zauzme čvrste pozicije u tom svetu posle dugogodišnje robije na kojoj je bio zbog ubistva koje je trebalo da mu proširi tržište za prodaju narkotika. Ipak, nije nemoguće da su ga stigli i neki računi iz prošlosti, osveta - dodaje naš sagovornik.

Branimir Matić je bio optužen a zatim i osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva Dejana Divnića i ranjavanja njegovog brata Nebojše 14. decembra 2006. godine kod stadiona Marakana.

Na suđenju je dokazano da je Matić organizovao šestočlanu grupu koja je namamila braću Divnić. Prvo su u Katanićevoj ulici, uz pretnju oružjem, u kola uvukli Aleksandra Milića, odvezli ga do kafane "Žuta greda", u blizini Tržnog centra "Južni bulevar", a zatim do stadiona FK "Crvena zvezda". Matić je primorao Milića da pozove braću Divnić, od kojih je ranije kupovao drogu. Kada su braća došla do Marakane, Matić je prišao njihovoj "škodi" i ispalio nekoliko hitaca u njihovom pravcu. Obojica su teško povređena, a Dejan Divnić je nešto kasnije preminuo u Urgentnom centru.

Policija je ubrzo rasvetlila ovu likvidaciju, ali je Matić kratko vreme uspevao da umakne pravdi. Uhapšen je, a zatim osuđen na 11 godina zatvora. Kazna je, prema saznanjima "Blica", trebalo da mu istekne u septembru ove godine, ali je uslovno pušten pre četiri meseca, sredinom marta. Matić je kaznu izdržavao u KPZ "Sremska Mitrovica" i u "Novoj Skeli".

Saradnik Arsenovića, optuženog za pokušaj ubistva

U grupi koju je organizovao Branimir Matić, optužene za saučesništvo u ubistvu Dejana Divnića i pokušaju ubistva njegovog brata Nebojše, bio je i Nemanja Arsenović.

Posle hapšenja i drugog suđenja, oslobođen je krivice. Arsenović je u žiži javnosti bio u januaru ove godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je ispred jednog prestoničkog kluba na Terazijama pucao u Nikolu Vavića (27), brata vođe Partizanove navijačke grupe Alkatraz" Aleksandra Vavića.

Ranjeni Matić nije želeo da sarađuje sa istražnim organima, niti da priča ko ga je, gde i zbog čega ranio, pa se sumnja da je reč o neraščišćenim računima iz prošlosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.