RAZGOVORI O MIGRANTSKOJ KRIZI Stefanović se sastao sa ministrima spoljnih poslova Hrvatske i Iraka

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZGOVORI O MIGRANTSKOJ KRIZI Stefanović se sastao sa ministrima spoljnih poslova Hrvatske i Iraka

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu s ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Vlahom Orepićem.

Teme razgovora su nile migrantska kriza i unapređenje borbe protiv organizovanog kriminala, saopoštilo je Ministartvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ministri Stefanović i Orepić ocenili su da je "pitanje regionalne bezbednosti od izuzetnog značaja za dve države", piše u kratkom saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sastanak i sa ministrom spoljnih poslova Iraka

Stefanović je danas u Beogradu razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Republike Iraka Ibrahimom Al–Džafarijem o borbi protiv terorizma, aktuelnoj migrantskoj krizi, kao i o unapređenju saradnje policija dveju zemalja.

Ministar Stefanović zahvalio se ministru Al–Džafariju na principijelnom stavu Iraka o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Govoreći o aktuelnoj migranstkoj krizi koja je problem koji opterećuje obe države, ministar Stefanović je naglasio da je za njeno rešenje neophodan jedinstven stav Evropske unije.

Ministar Al–Džafari pohvalio je humani pristup Republike Srbije prema migrantima, posebno onima iračke nacionalnosti.

Stefanović i Al–Džafari, govoreći o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv terorizma, istakli su da odgovor država u borbi protiv tog zla mora biti snažan i jedinstven.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju saradnje policija dveju zemalja kroz različite vrste obuka, koje bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova održali kolegama iz Iraka u oblasti forenzike, osnovne policijske obuke, borbe protiv terorizma i svih drugih domena koji su od značaja za Ministarstvo unutrašnjih poslova Iraka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastali se ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske

Izvor: Beta, 19.Jan.2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu s ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Vlahom Orepićem.Teme razgovora su nile migrantska kriza i unapređenje borbe protiv organizovanog kriminala, saopoštilo je Ministartvo unutrašnjih...

Nastavak na Beta...

Srbija najhumanija na migrantskoj ruti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017

Srbija ima najhumaniji odnos od svih zemalja na migrantskoj ruti i čini sve kako bi se tim ljudima obezbedili uslovi za normalan život, ocenili su večeras ministri unutrašnjih poslova i za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin. Oni su na TV Pink precizirali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.