Produžen pritvor Dikiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2017, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Dikiću

Vrhovni sud Crne Gore produžio je za još tri meseca pritvor Bratislavu Dikiću i ostalim osumnjičenim za organizovanje terorističkog napada na dan izbora, 16. oktobra prošle godine, prenela je Televizija Crne Gore.

U skladu sa zakonom, nakon isteka tog roka mora se podići optužnica.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stankovi nedavno je rekao da tužilaštvo preduzima sve neophodne korake kako bi se slučaj stvaranja kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priveo kraju u što kraćem periodu.

Kako je rekao, na tom predmetu se svakodnevno intenzivno radi i sve preduzete radnje potkrepljene su dokazima.

Ravnogorski pokret: Osloboditi Bogićevića

Ravnogorski pokret izrazio je zabrinutost zbog "postojanja dvostrukih kriterijuma u srpskom tužilaštvu", koje je dvojici traženih po Interpolovoj poternici primenilo različite kriterijume.

Ravnogorski pokret se oglasio saopštenjem povodom hapšenja i određivanja pritvora njegovom predsedniku Predragu Bogićeviću, koga Crna Gora traži zbog optužbi za planiranje terorističkih akata.

On će ostati u pritvoru do ekstradicije, nakon što je veće kragujevačkog Višeg suda odbacilo žalbu njegovog branioca na rešenje o ekstradicionom pritvoru.

U saopštenju Ravnogorskog pokreta se ističe da je Bogićević porodični čovek koji ima dvoje dece i suprugu i da je zaposlen.

Čini nam se da mu organi jedino zameraju što je predsednik legalno registrovanog pokreta, koga podržava više od 30.000 građana Srbije, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Zato tražimo da se Bogićeviću omogući jednak tretman pred zakonom kao svim građanima i da se pusti na slobodu, s koje će kao častan čovek braniti svoju porodičnu čast i čast pokreta, zahteva Ravnogorski pokret.

Ravnogorski pokret ističe da je Bogićević do sada više puta bio pozivan i da se odazivao svim pozivima državnih organa, kojima će i u buduće biti dostupan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dikiću i ostalima još tri meseca pritvora

Izvor: Blic, 18.Jan.2017

Vrhovni sud Crne Gore produžio je za još tri meseca pritvor nekadašnjem komandantu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću i ostalim osumnjičenim za organizovanje terorističkog napada na dan izbora, 16. oktobra, prošle godine...Nakon isteka tog roka, po zakonu se mora podići optužnica, a potom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.