Preminuo svedok rušenja u Savamali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo svedok rušenja u Savamali

Pacijent S.T. (58), za koga su mediji naveli da je bio svedok rušenja objekata u beogradskoj Hercegovačkoj ulici, umro je na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, potvrđeno je danas agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je večeras za B92 da preminulom čuvaru Savamali Slobodanu Tanaskoviću "ništa nažao nije učinjeno".

Na VMA su naveli da je S.T. umro juče na Klinici za gastroenterologiju, ali nisu želeli da spekulišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o uzroku smrti.

Ranije danas televizija N1 je navela da je to noćni čuvar - svedok rušenja u Hercegovačkoj ulici, u centralnoj beogradskoj četvrti Savamala, gde su ga nepoznate osobe vezale i privremeno zadržale za vreme rušenja u noći između 24. i 25. aprila.

Dodaje se da je on na VMA bio primljen pre nekoliko dana u predinfarktnom stanju, ali da je imao i probleme sa organima za varenje.

Lončar: Tanasković nije loše lečen

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je večeras za B92 da preminulom čuvaru  Savamali Slobodanu Tanaskoviću "ništa nažao nije učinjeno".

Lončar je zatražio od nadležnih na VMA da mu se odmah dostavi sva dokumentacija o njegovom lečenju.

Dokumentacija je stigla, inspekcija radi svoj posao, a po onome što sam video, nisam uspeo da nađem da je bilo problema, da je čovek loše lečen ili bilo šta. Po informacijama koje imam, nije bilo nikakvih problema, niti je njemu nešto namerno urađeno, rekao je Lončar.

Na pitanje da li to znači da nije bilo nikakvih nepredviđenih okolnosti u lečenju čuvara, Lončar je odgovorio da apsolutno nema nikakvih znakova i tragova da je došlo do nečega što bi predstavljalo kršenje lekarske etike.

Nema razloga da vređamo sve zaposlene u zdravstvu, rekao je Lončar.

Šabić: Mnogo veća obaveza da se rasvetli slučaj Savamale

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je danas da je, nakon informacija o smrti noćnog čuvara koji je bio svedok rušenja objekata u beogradskoj Hercegovačkoj ulici, još mnogo veća inače nesporna obaveza nadležnih da javnosti objasne šta se krije iza događa u noći 25. aprila.

"Ne znam baš ništa pouzdano o okolnostima i uzrocima smrti nesrećnog S.T. Očekujem i nadam se da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja. Ali, znam da je i inače velika, ogromna, neizvršena, a nesporna obaveza nadležnih da javnosti Srbije objasne šta se sve krije iza događaja u noći 25. aprila, od danas još veća, mnogo veća", naveo je Šabić na svom blogu na sajtu RTV B92.

Šabić je podsetio da je prošlo tačno mesec dana od događaja koji je zatalasao javnost kao retko koji u poslednje vreme, a da je izostala bilo kakva ozbiljna i relevantna informacija o njegovim akterima, kao i o aktivnostima nadležnih čija je dužnost da "rasvetle taj mračni događaj".

"Mislim, razume se, na noćnu akciju koju su ljudi pod 'fantomkama' sproveli u Savamali rušeći, više zgrada u površini od preko hiljadu metara kvadratnih, izvršivši pritom više krivičnih dela", dodao je Šabić.

SDS traži reakciju nadležnih

Gradski odbor SDS zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju povodom informacija o smrti svedoka rušenja u Savamali, da javnosti predoče rezultate istrage i verodostojne lekarski izveštaji.

Kako je saopšteno, posebno je bitno utvrditi okolnostima pod kojima je čuvar i neposredni očevidac rušenja preminuo, jer je, kako se navodi, tokom rušenja u Hercegovačkoj ulici bio izložen maltretiranju grupe "rušitelja pod fantomkama, a bio je i privođen".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo čuvar iz Hercegovačke

Izvor: Danas, 25.Maj.2016

Beograd - Slobodan Tanasković (1958), čuvar objekata u Hercegovačkoj koji je bio svedok noćnog rušenja u Savamali i kog su maskirani napadači vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lična dokumenta, preminuo je u utorak popodne na VMA, javlja danas N1...Kako se navodi, on je u bolnicu primljen pre...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.