Preminulo dete u obdaništu na Zvezdari

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminulo dete u obdaništu na Zvezdari

Dete staro dve godine preminulo je u vrtiću na Zvezdari nakon što je zaspalo, saznaje RTS.
Dečak M. M. je iz obdaništa prebačen na Dečju kliniku u Tiršovoj, gde je konstatovana njegova smrt, navedeno je u saopštenju Klinike.

Kako se navodi, dečak je na prijemu bio bez disajne i srčane radnje.
Nakon više od 45 minuta reanimacije na Odeljenju intenzivne nege, lekari su konstatovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smrt deteta. 
Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić rekla je za RTS da je danas tužan dan. Kako je navela, dete je zajedno sa ostalih 15 mališana zaspalo u vrtiću. Međutim, dete se nije probudilo.
Pre spavanja ništa nije ukazivalo da će se tako nešto dogoditi. U sobi su bile dve medicinske sestre, a jedna je pokušala da ga reanimira. U isto vreme pozvali su Hitnu pomoć i policiju.
Hitna pomoć je odvezla dečaka u Tiršovu, gde su takođe pokušali da reanimiraju dete, ali nisu uspeli.  
Snežana Đurić je rekla da se čeka izveštaj lekara. Kako je istakla, Sekretarijat će uraditi sve što može da pomogne dečakovim roditeljima.  
Napomenula je da, prema saznanjima Sekretarijata, dete nije imalo hroničnih oboljenja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo dvogodišnjak u vrtiću na Zvezdari

Izvor: Akter, 10.Feb.2016

Dečak starosti dve godine preminuo je danas u vrtiću na Zvezdari, nakon što je zaspao, javio je RTS..Kako se navodi u saopštenju Univerzitetske klinike u Tiršovoj, dečak starosti dve godine M. M. dovezen je u tu ustanovu nešto posle 14 časova...U saopštenju se kaže da je dečak na prijemu bio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.