Požar na Karaburmi, šest osoba zbrinuto u bolnicama

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Karaburmi, šest osoba zbrinuto u bolnicama

Dvojica vatrogasaca prebačena na Institut za opekotine u Zvečanskoj ulici, a tri osobe prevezene na toksikologiju VMA, kada je izbio požar na Karaburmi. Trogodišnje dete, koje se nagutalo dima, prevezeno je na Institut za majku i dete.
Požar je izbio u četvorospratnoj zgradi u ulici Pere Ćetkovića 68 oko 7.20. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok požara je peć.

Stanar zgrade koji živi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na četvrtom spratu Zoran Avramović kaže da je osetio dim u svom kupatilu i da je pomislio da se ventilator zapalio, ali kada je otvorio ulazna vrata pokuljao je dim i onda je shvatio da se nešto ozbiljnije dešava u zgradi.
"Probudio sam unuku, ćerku, zeta, suprugu. Brzo su došli vatrogasci... Unuku smo držali na prozoru, mi smo bili na prozoru", rekao je Avramović i dodao da je veliki problem predstavljao dim, koji je kuljao na sve strane, tako da se kroz hodnik zgrade nije moglo napolje.
Ubrzo su, kako kaže, došli vatrogasci i evakuisali članove njegove porodice, unuka je prevezena preventivno u Institut za majku i dete.
Avramović kaže da je požar izbio na prvom spratu u stanu gde živi stariji čovek, ali da se još ne zna odakle je vatra krenula.
U gašenju požara učestvovale su tri ekipe sa 15 vatrogasaca, a na licu mesta bile su i tri ekipe Hitne pomoći.
U vatrogasnoj službi je rečeno da je požar lokalizovan i da se radi na razdimljavanju. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.