Portugal: Uhapšena četvoročlana srpska banda, švercova tonu kokaina vrednog 70 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugal: Uhapšena četvoročlana srpska banda, švercova tonu kokaina vrednog 70 miliona evra

Portugalska policija koja je zaplenila rekordnih 1,2 tone kokaina na jednoj jahti u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, pri čemu su uhapšena četiri srpska državljana, delovala je na osnovu dojave francuskih i britanskih istražitelja, saopštila je danas francuska vlada. Francusko Ministarstvo finansija je saopštilo da je operacija bila deo zajedničke istrage francuske carinske službe i britanske Nacionalne kriminalističke agencije (NCA), "čija je meta bila srpska kriminalna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << osumnjičena za krijumčarenje kokaina između Kariba i Evrope". Droga, čija se ulična vrednost procenjuje na više od 70 miliona evra, pronađena je na četiri skrivena mesta u središnjem delu jahte, navodi se u saopštenju. U operaciji francuske carine i NCA u aprilu zaplenjeno je više od dve tone kokaina na jednom tegljaču blizu obala Škotske. Prema portugalskim zvaničnicima, u raciji sprovedenoj u sredu zaplenjena je rekordna količina kokaina u ovom arhipelagu, a droga je otkrivena na brodu sa američkom zastavom u luci na ostrvu Fajal, preneo je AFP. U policijskom saopštenju se navodi da je uhapšeno ukupno pet ljudi, četiri državljana Srbije i jedan Nemac, starosti između 29 i 54 godine, koji uskoro treba da budu izvedeni pred sud, preneo je francuski list "Figaro". "To je najveća zaplena kokaina na Azorskim ostrvima", istakla je portugalska policija. Ta akcija je deo "velike operacije sa ciljem otkrivanja i razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje švercuju kokain u Evropu", navela je portugalska policija. U Portugalu su zaplene droge česte, budući da šverceri narkotika koriste dugačku obalu te zemlje da bi lakše prošvercovali drogu na teritoriju Evrope. Rekord kad je reč o zapleni kokaina u Portugalu iznosi čak 6,1 tona, otkrivenih u novembru 2005. na širem području Lisabona, pri čemu je uhapšeno šest Francuza i jedan Kolumbijac.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi i Nemac švercovali tonu kokaina

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2015

PORTUGALSKA policija zaplenila je 1,2 tone kokaina, vrednosti gotovo 70 miliona evra, na jahti u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu i uhapsila četiri srpska i jednog nemačkog državljanina! Akcija je izvedena pre tri dana na osnovu dojave francuskih i britanskih istražitelja, i bila je deo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.