Porodica preminulog graničara: Bio je jedan dan zaposlen na Bačkom bregu

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica preminulog graničara: Bio je jedan dan zaposlen na Bačkom bregu

Istragu o smrti Save Šubašića, koji je zajedno sa 28 kolega policajaca uhapšen pre dve nedelje zbog primanja mita, zahtevao je juče Sindikat srpske policije.

Porodica preminulog pograničnog policajca vest o njegovoj smrti primila je u ponedeljak ujutru.

- Sava nije imao veze sa malverzacijama na Bačkom bregu: on je tamo radio samo jedan dan, i tog dana je i uhapšen! Pre toga je radio na graničnom prelazu Horgoš, i njegovo hapšenje je sramota. Ne znam šta se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << desilo u zatvoru, ni kako je umro, znamo samo da je iz zatvora odvezen u bolnicu, pa posle i na obdukciju. Od porodice ima oca i maćehu, suprugu i dve ćerkice. Živeli su u Somboru, a sve što je imao dala mu je maćeha u nasledstvo. Bio je dobar, obožavao je ćerke i sad da ga tako izgubimo - kaže Savina rođaka Mira.

Sava Šubašić će danas biti sahranjen u Somboru.

Sindikat srpske policije zatražio je od ministra Nebojše Stefanovića „da se utvrdi istina“ o Šubašićevoj iznenadnoj smrti. U istom saopštenju sindikata navodi se i da je Šubašićev kolega M. T. imao neprijatnosti u zatvoru, gde su ga navodno prebili pritvorenici, koje je isprovocirala policijska uniforma koju je M. T. nosio u trenutku pritvaranja.

Obdukcija je utvrdila da je Šubašić umro prirodnom smrću, a u SSP veruje da je stres izazvao smrt. Nakon sindikata, oglasili su se i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde. I jedni i drugi negirali su prebijanje službenika.

Uhapšeno 29 policajaca

Podsećamo, u akciji Sektora unutrašnje kontrole 15. juna uhapšeno je 29 policajaca i devetoro carinika osumnjičenih za primanje mita. Uhapšena je i jedna građanka osumnjičena za davanje mita. Uhapšeni državni službenici od švercera su uzimali od 20 do 200 evra, a uz to su još na poklon dobijali hiljade litara raznog alkoholnog pića, zidne satove...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.