Poribljavanje ribolovnih voda u Vojvodini

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2015, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poribljavanje ribolovnih voda u Vojvodini

Poribljavanjem Kikindskog kanala, Zlatice i kanala DTD u Banatu, počelo je ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje JVP "Vode Vojvodine".

U narednih nedelju dana će nešto više od 20 tona jednogodišnje mlađi šarana biti pušteno na 25 lokacija kanala DTD, u deo Dunava od Bogojeva do Bačke Palanke, te u akumulacije Tavankut i Velebit, Belocrkvanska jezera i zaštićena prirodna dobra Jegrička i Beljanska Bara.

JVP "Vode Vojvodine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kao korisnik dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, sprovodi ovu akciju u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za koje stručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije.

Na ovaj način, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode, biće poboljšan kvalitet ribljeg fonda u tim ribolovnim vodama.

Poribljavanju, pored radnika "Vode Vojvodine", prisustvuju i nadležne inspekcijske službe i lokalna ribilovačka udruženja. Poribljene lokacije će u narednom periodu, češće nego obično, obilaziti ribočuvari.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.