Policajci oštetili državu za 100 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci oštetili državu za 100 miliona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, podneli su krivične prijave protiv 20 policijskih službenika osumnjičenih za nesavestan rad čime je državni budžet oštećen za više od 100 miliona dinara.

U saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici, krivične prijave podnete su protiv policijskih službenika Policijske uprave u ta dva grada i Policijske ispostave Šabac.

U saopštenju MUP-a piše da oni od 2012. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraja 2014. godine nisu postupali po naredbama prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici za dovođenje lica radi zamene izrečenih novčanih kazni počiniocima prekršaja kaznama zatvora.

Na taj način, propuštajući mere i radnje koje su bili dužni da preduzmu, osumnjičeni su prouzrokovali zastarelost 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donetih pravosnažnih odluka, čime je budžetu Srbije naneta šteta od 101 milion dinara.

Sektor unutrašnje kontrole policije nastavlja proveru u drugim policijskim upravama, u vezi sa nepostupanjem po naredbama prekršajnih sudova u cilju suzbijanja i prevencije nesavenog rada policije, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policajci osumnjičeni za višemilionsku štetu

Izvor: RTS, 06.Mar.2015

Sektor unutrašnje kontrole policije podneo je krivične prijave protiv 20 policijskih službenika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nesavesnog rada u službi, čime su oštetili budžet za više od 100 miliona dinara. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.