Podvodio ženu da bi imao za drogu

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jul.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvodio ženu da bi imao za drogu

Psihički i fizički slomljena batinama i neprestanim pretnjama da će je ubiti, pa čak i njihovo maloletno dete, i kad više nije imala snage da trpi svakodnevno muževljevo maltretiranje, odlučila je da sve prekine.

Tek onda kada više nije imala snage da trpi svakodnevno muževljevo maltretiranje, koji ju je podvodio muškarcima da bi tako zaradio za drogu, 37-godišnja

S. K. (37) iz okoline Novog Sada muž je podvodio muškarcima da bi zaradio za drogu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com <<
Ona je supruga prijavila zbog nasilja u porodici, ali se utvrđujući pozadinu svega, međutim, ispostavilo kako je ova nesrećna žena, zapravo, bila žrtva trgovine ljudima i da je seksualno eksploatisana.

"Svakog dana je pronalazio muškarce kojima sam pružala seksualne usluge za novac, kojim je kupovao drogu. Opirala sam se, želeći da kao na početku zajedničkog života vodim normalan porodičan život i da radim, ali mi čovek za koga sam se udala to nije dozvoljavao", ispričala je u svojoj ispovesti S. K., pokušavajući da taj ružni period, koliko je moguće, izbriše iz sećanja.

Muž - makro nesrećnu ženu je gotovo svakog dana odvodio na ulicu i primoravao da u automobilima pruža seksualne usluge. Kad bi se usprotivila, sledile su batine i pretnje da će ubiti nju, njihovo dete, njenu majku...

Ova žena koja je, srećom, uspela da se spasi iz kandži supruga podvodača, samo je jedna od 92 identifikovane žrtve trgovine ljudima u Srbiji. Poražavajući je i podatak kako su među njima čak 70 odsto žene, koje su u tri slučaja na više načina eksploatisane. Prema podacima Centra za zaštitu od trgovine ljudima, u našoj zemlji su najprisutnije seksualna i radna eksploatacija.

Centar za socijalni rad u Novom Sadu, prema rečima Nade Padejski, uključujući se u borbu protiv globalnog problema trgovine ljudima, uveliko realizuje četvoromosečni projekat preventivne aktivnosti uz podršku Gradske uprave za socijalnu zaštitu.

Cilj je, kako kaže naša sagovornica, da se građani informišu o fenomenu trgovine ljudima, kako da je prepoznaju i o načinima preventivnog delovanja. Informativne tribine će se održati u 30 mesnih zajednica na teritoriji Novog Sada i prigradskim naseljima.

"Iz prakse smo zapazili da mnogi izjednačavaju trgovinu ljudima sa seksualnom eksploatacijom", predočava Padejski, objašnjavajući da postoji i prinudno prosjačenje, prinuda na vršenje krivičnih dela, prinudni brak, pa i trgovina organima.

Žrtve su, uglavnom, iz zemalja u ekonomskoj i političkoj tranziciji, a krajnja destinacija gde se žrtve na razne načine eksploatišu su ekonomski razvijene države.

Izvor: Novosti online 

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.