Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

Izvor: Blic, 02.Mar.2010, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

Beograd - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića (22), tereteći ga za nanošenje teških povreda Brajanu Štajnhaueru (23). Optužnica je podignuta i protiv konzula u Njujorku Slobodana Nenadovića (47) i sekretara konzulata Igora Miloševića (39), optužujući ih da su obmanuli sud u SAD i omogućili Kovačeviću da pobegne sa lažnim dokumentima.

U optužnici se navodi da je Kovačević 4. maja 2008. u studenskom klubu „Retsklear" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Binghemtonu, zajedno sa Sanelom Softićem i Edinom Džuburom, Štajnhaueru naneo teške povrede. Tužilaštvo se u optužnici poziva na svedoke iz SAD koji su preko video-linka saslušani tokom istrage u Srbiji. Loren Levi je svedočila da je videla Kovačevića kako šutira Štajnhauera u glavu i da je zatim, prolazeći pored nje, rekao: „Ona je sledeća". Melisa Kartagena je izjavila da je sukob izbio tako što je Štajnhauer udario Softića u glavu, nakon čega je videla da je Kovačević stao između njih dvojice i da je Štajnhauer pao, ali ne i kako. Ona je navela da je potom videla da je Kovačević pesnicama i nogama udarao Štajnhauera dok je bio na podu. Svedočila je da je Džubur šutirao Štajnhauera „od stomaka nadole", a Softić ga je šutnuo u noge. Ona je napomenula da je Kovačević još udarao Štajnhauera, kada je ona sa Softićem napuštala klub.

Softić je svedočio da je Kovačević šutirao Štajnhauera u glavu. On je pred sudom u SAD naveo da je incident izbio kada je Štajnhauer uhvatio njegovu devojku za zadnjicu. Sud u SAD izrekao je 13. januara po dve godine zatvora Softiću i Džuburu.

Kovačević u istrazi nije iznosio odbranu za napad na Štajnhauera, a negirao je da je diplomate podstrekao da mu daju putni list, već da je to tražio jer nije znao gde mu je pasoš.

Milošević je naveo da je porodica Kovačevića uplatila jemstvo na račun konzulata jer nisu znali gde treba da se uplati za sud. Potvrdio je da mu je Nenadović odobrio da Kovačević dobije putni lis, koji je izdao lično. Nenadović je u svojoj odbrani naveo da mu je Milošević rekao da Kovačević traži putni list i da on mora da mu ga izda. Kovačević je otputovao istog dana 9. juna 2008, kada je dobio putni list.

Tužilaštvo tvrdnje Miloševića i Kovačevića da nisu znali da je Kovačeviću oduzet pasoš pobija zapisnikom sa suđenja u SAD, gde se konstatuje da je sudija obavestio prisutne da optuženom uzima pasoš. Tužilaštvo se poziva i na izjavu svedoka Milovana Bailovića, zaposlenog u konzulatu, koji je svedočio da je Milošević od njega tražio da izda putni list Kovačeviću, ali da je to odbio i upozorio ga da to ne radi. Tužilaštvo se poziva i na nalaz sudskog veštaka Ivana Jovanovića da je Milošević popunio zapisnik o polaganju kaucije, a da je Kovačević ispisao putni list sa lažnim matičnim brojem i adresom i da je tako falsifikovanu ispravu pokazao pograničnoj policiji na Aerodromu „Nikola Tesla", za šta se takođe tereti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Mar.2010

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića koji se tereti za nanošenje teških povreda američkom državljaninu Brajanu Stajnhaueru maja 2008. godine, izjavio je danas portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić. On je rekao da je optužnica...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Optužnica protiv Miladina Kovačevića

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2010

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića zbog nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru, 4. maja 2008, u Okrugu Brum u SAD...Optužnicom su obuhvaćeni i bivši konzul i vicekonzul Srbije u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Podignuta optužnica protiv Miladina Kovačevića

Izvor: TV Avala, 02.Mar.2010

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića koji se tereti za nanošenje teških povreda američkom državljaninu Brajanu Stajnhaueru maja 2008. godine, izjavio je danas portparol Rebuličkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Nastavak na TV Avala...

Optužen Miladin Kovačević

Izvor: Kurir, 03.Mar.2010, 03:32

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miladina Kovačevića (22) kojom se tereti za nanošenje teških povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru (23). Kovačević se tereti da je 4. maja 2008. godine, tokom tuče u bostonskoj studentskoj diskoteci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.