Pijan, pesnicama usmrtio majku

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijan, pesnicama usmrtio majku

Mlađa Đurić (50) iz Izvora kod Paraćina s više udaraca pesnicom u glavu ubio je u subotu majku Milju Todorović (85).

Zločin se dogodilo u njihovoj kući, a Mlađa se sam prijavio policiji.

- U nedelju je otišao u policiju u Paraćinu i priznao da je ubio majku, a da nikome od porodice ili prijatelja o tome nije rekao ni reč. Policija je odmah došla u njihovu kuću. Zatekli su strašan prizor. Starica je ležala u dnevnoj sobi u lokvi krvi, kuća je bila puna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krvavih tragova. Mlađine ruke i šake su, kako smo čuli, otekle od siline udaraca kojima je ubio majku - pričaju komšije.

Meštani Izvora svedoče da je Mlađa u subotu pio rakiju u seoskoj kafani s poznanicima. Majka ga je zvala rečima: „Bog te ne ubio, što ne dolaziš kući?“. Kada se vratio kući, Milja ga je pitala gde je bio, a on joj je uzvratio udarcima u glavu. Nesrećna žena je posle brutalnih batina pala, oblivena krvlju, a on je, kada je shvatio šta je učinio, pobegao iz kuće.

Otišao je u kolibu iznad sela gde se skrivao kada se mnogo napije. Verovatno je tu zanoćio. Ujutru je sišao sa brda i u kući zatekao mrtvu majku. Kada je shvatio da ju je ubio, otišao je u policiju u Paraćin i predao se.

- Mlađa pijan ne zna da se kontroliše. Desetak godina ništa ne radi. Nije hteo ni da se ženi. Raskućio je sve - pričaju meštani.

Prokletstvu zavaravali trag

Nesrećna porodica nosila je tri prezimena Marinković, Todorović i Đurić. Zbog smrti sina Milije, oni su odlučili da od Marinkovića pređu u Todoroviće. Kada se rodio, Mlađa je dobio novo prezime - Đurić kako bi se smrti ili nekom prokletstvu zavarao trag.

Mlađa i Milja živeli su u trošnoj prizemljuši od blata, bez kupatila i toaleta u kući. Međutim, nisu oskudevali jer su Mlađine starije sestre Radica (63) i Milica (65) brinule o njima. Mlađa je posle odlaska iz cementare u Popovcu potrošio novac od socijalnog programa, a nije želeo da se bavi poljoprivredom.

- Vest da je majka ubijena zatekla me je u Austriji. Kada sam odlazila, svi smo plakali. Pričao je kako majka više voli nas dve sestre više njega. Odgovarala sam mu da je on najvoljeniji, jer ga je majka rodila iz ljubavi u kasnijim godinama života. Želela je sina, jer je prvi sin Milija preminuo. Plakali smo zagrljeni, poslednji put - priča sestra Radica.

Tužilaštvo je odredilo Mlađi Đuriću zadržavanje do 48 sati i on će biti danas saslušan. Naložena je i obdukcija tela pokojne Milje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.