Petra Cvijić oslobođena optužbi

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petra Cvijić oslobođena optužbi

Drugi osnovni sud oslobodio je optužbi bivšu voditeljku RTS - a Petru Cvijić zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Slobodan Bajić (73).

Oslobađajuća presuda usledila je nakon pozivanja na nalaz saobraćajnog veštaka koji je naveo da pokojni Bajić nije prelazio ulocu na pešačkom prelazu kao i da je ispred vozila Petre Cvijić izašao ispred autobusa.

Po oceni veštaka zbog ovih okolnosti Petra Cvijić mogla je da izbegne pešaka samo u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se kretala 20 km na sat što je nemoguće.

Ovo je druga prvostepena presuda a ranijom je takođe uz brojne kontroverze na suđenju voditeljka je oslobođena krivice zbog nedostatka dokaza.

Apelacioni sud je ovu odluku tada ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Petra Cvijić optužena je da je u januaru 2012. godine u Vodovodskoj ulici u Beogradu vozeći opel korsu pregazila Slobodana Bajića (73) koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

I dalje nije poznatio da li će na ovu presudu biti uložena žalba s obzirom na to da oštećena porodica Bajić u ponovljenom postupku nije imala advokata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VODITELJKA NIJE KRIVA: Petra Cvijić oslobođena optužbi za smrt Slobodana Bajića

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015

BEOGRAD - Drugi osnovmi sud oslobodio je optužbi bivšu voditeljki RTS a Petru Cvijić zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Slobodan Bajić (73)...Oslobađajuća presuda usledila je nakon pozivanja na nalaz saobraćajnog veštaka koji je naveo da pokojni Bajić nije prelazio ulocu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.