Pašalić: Izdato 450.000 prekršajnih naloga

Izvor: Večernje novosti, 01.Mar.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Izdato 450.000 prekršajnih naloga

Godinu dana od početka primene Zakona o prekršajima, izdato je ukupno 450.000 prekršajnih naloga, a čak 80 odsto je plaćeno u propisanom roku od osam dana, kaže predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić. Zakon o prekršajima koji je uveo institut prekršajnog naloga i koji omogućava plaćanje polovine iznosa kazne u roku od osam dana, primenjuje se tačno godinu dana, a dao je i prve razultate, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Pašalić. "Povećan je broj sudskih postupaka za osam odsto, i to iz oblasti socijalnog osiguranja i privrede koje ranije nisu bile zastupljene, dok je u oblasti saobraćaja taj broj smanjen", ističe Pašalić.Ističe da prekršajni nalog pojeftinjuje sam postupak i da omogućava da se radi na preventivi.(RTS.rs)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VMA spremna za modernizaciju i podmlađivanje

Izvor: RTS, 02.Mar.2015, 10:03

Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije Zoran Šegrt kaže za RTS povodom dana te ustanove da je do sada urađeno mnogo, ali da najvažniji zadaci tek predstoje. Uskoro na VMA snimanje digestivnog trakta kapsulom. Podmlađivanje kadra i tehnološka obnova neki su od prioriteta, ukazuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.