PRITVOR ZA ČELNIKE Osumnjičeni da su oštetili sportski centar u Mladenovcu za 9,3 miliona dinara

Izvor: Blic, 16.Apr.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRITVOR ZA ČELNIKE Osumnjičeni da su oštetili sportski centar u Mladenovcu za 9,3 miliona dinara

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana za petoro osumjičenih koji su u petak uhapšeni u policijskoj akciji "Skener 2" zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Sporstko rekretaivni centar "Ljubomir Ivanović Gedža" u Mladenovcu za oko 9,3 miliona dinara.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv petoro okrivljenih odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Oni su ranije danas saslušani u tužilaštvu koje je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Policija je u petak saopštila da su uhapšena lica iz Sportsko-rekreativnog centra "Ljubomir Ivanović Gedža" M. S. i D. M, zatim odgovorno lice firme ''Dejtona" iz Mladenovca V.M, odgovorno lice SZR ''OMM" iz Mladenovca V. M, i ovlašćeno lice za raspolaganje sredstvima sa računa ''Digital Jurop" iz Mladenovca S.S.

Kako je navedeno u policijskom saopštenju, postoje osnovi sumnje da su od januara 2011. godine do kraja decembra 2012. godine M.S. i D.M, koristeći službeni položaj, pribavili imovinsku korist ''Dejtona", SZR „OMM" iz Mladenovca, PR ''Digital Europe" iz Mladenovca i za osumnjičenog D.M. lično, od 9.359.280,00 dinara.

PALI NA "SKENERU 2" Među uhapšenima i otac Palmine poslanice

Sumnja se da su ih na krivično delo sa umišljajem podstrekli osumnjičeni V.M. i V.M, tako što su u im dostavljali fiktivnu dokumentaciju - ponude, ugovore i račune-fakture na različite iznose, a sve na ime fiktivnih radova na održavanju Sportsko rekreativnog centra u kome su bili odgovoran lica.

Radovi nisu izvedeni, a na osnovu dokumentcije obavljena su neosnovana plaćanja sa računa Sporstko rekretaivnog centra na račun SUZR ''Dajtona" od 5.339.280 dinara, na račun SZR „OMM" iz Mladenovca od 2.790.000 dinara i na račun PR ''Digital Europe" iz Mladenovca od 1.230.000 dinara.

Od tog iznosa, osumnjičena S.S. je na osnovu većeg broja naloga za isplatu, kao lice ovlašćeno da raspolaže novčanim sredstvima na računu PR ''Digital Europe" podigla 900.000 dinara i predala na ruke osumnjičenom D.M, navela je policija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.