PORODICE OGORČENE PRESUDOM Ima li on duše: Ubio je troje dece, a ne kaje se

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICE OGORČENE PRESUDOM Ima li on duše: Ubio je troje dece, a ne kaje se

Tužno je što je dobio samo osam godina, a ugašeni su životi troje mladih, divnih studenata i sportista.

Branka Ležimirac, majka poginule Milice Ležimirac, oseća neopisiv bol i tugu. Ona je, komentarišući presudu od osam godina zatvora na koju je pred Višim sudom u Novom Sadu u ponedeljak osuđen Despot Vranić za izazivanje saobraćajne nesreće kod Merkatora u kojoj su prošlog juna poginule tri osobe, kaže da je zatečena presudom i da je očekivala maksimalnu kaznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 12 godina zatovra.

- Ogorčena sam na presudu od samo osam godina. Bila sam zatečena kada sam čula kojim se lažima Vranić branio na sudu, govoreći da je išao da obiđe bolesnog dedu. Ne verujem da ćemo uložiti žalbu, jer smo verovali u pravni sistem. Ako je ovo za njih pravda, neka tako bude. Bol koji osećamo ništa ne može promeniti - kaže Branka Ležimirac.

Još nisam došla sebi

Majka Aleksandra Marića koji je vozio “polo” u kome su bili nastradali rekla je da ne bi da daje izjave za medije. Samo je kratko napomenula da se od presude još nije odmorila, kao i da neće ulagati privatnu žalbu.

Viktora Matovića, oca nastradale Vladice Matović, najviše je pogodilo što Despot Vranić na sudu nije pokazao nimalo kajanja. Podseća da je ćutao, čak i kada ga je advokat, iako je to zabranjeno, tokom završnih reči nagovarao da kaže da mu je žao zbog svega što se dogodilo.

- Sudija je kao olakšavajuću okolnost uzeo njegovu mladost, a i naša deca su bila mlada. Ko zna koliko je pijan divljao dok je prebrzo vozio. Zvali su me prijatelji i poznanici iz Švedske i Kanade, čudili se kako je neko uopšte u gradu dostigao brzinu od 177 kilometara na čas. Očekivao sam maksimalnu kaznu, da se to više ne bi ponavljalo, ali bojim se da će iz zatvora izaći ranije, da ni ovih osam godina neće odslužiti i, što je najgore, da će ponovo nastaviti isto da vozi - ogorčen je Viktor Matović.

U ovoj saobraćajnoj nesreći pogunuli su Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić. Do nesreće je došlo kada se Despot Vranić „audijem” svog poznanika kretao brzinom od 177 kilometara na sat iz pravca Mosta slobode, pa na raskrsnici kod Merkatora naleteo na “polo” koji je na Bulevaru cara Lazara prošao kroz crveno svetlo, a u kome su bili nastradali, koji su se vraćali sa proslave pet godina male mature.

Despot i ranije pijan vozio

Vraniću je posle udesa koji je izazvao spuštajući se sa Mosta slobode u Bulevar cara Lazara u krvi izmereno 1,47 promila alkohola. Zanimljivo je da sudija kada je donosio presudu nije uzeo u obzir njegove prijave od ranije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.