PETRA CVIJIĆ: PRELAZIO JE VAN PEŠAČKOG!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETRA CVIJIĆ: PRELAZIO JE VAN PEŠAČKOG!

BEOGRAD - Rekla pa porekla! - Bilo je mračno, nisam videla čoveka na ulici. On nije bio na pešačkom prelazu.

BEOGRAD - Rekla pa porekla!

- Bilo je mračno, nisam videla čoveka na ulici. On nije bio na pešačkom prelazu.

Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, poznata voditeljka RTS Petra Cvijić (35) pokušala je na saslušanju kod istražnog sudije 22. februara da umanji svoju krivicu za saobraćajnu nesreću u kojoj je 9. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << januara ove godine u Vodovodskoj ulici usmrtila pešaka Slobodana Bajića (73).

Podsetimo, kad je na dan nesreće saslušavana u policiji, govorila je sasvim drugačije:

- Nisam ga videla na pešačkom prelazu na vreme jer je bio sumrak. Kad sam ga primetila, pokušala sam da zakočim, ali bilo je već kasno - rekla je Petra tada.

Vasiljka Bajić (79), supruga pokojnog Slobodana, kaže za Kurir da joj je teško palo kad je čula da je Petra Cvijić, „za koju svi kažu da je fina cura“, promenila iskaz.

- Ona sada može da kaže i da je sam skočio na haubu, mog supruga više nema. Ubila ga je na pešačkom prelazu. To su mi rekli policajci kad su došli da me obaveste šta se dogodilo. Doneli su mi tada i kapu, za koju su mislili da je njegova, a u stvari je bila Petrina - priseća se Vasiljka Bajić i dodaje da o svemu postoji policijski zapisnik.

- Nikad neću reći da ga je ubila namerno, ali jeste ga ubila. Može ona sada da menja iskaze i da priča šta god hoće, mog muža više nema - kaže za Kurir Vasiljka Bajić.

Čeka se veštačenje

Izvor Kurira iz beogradske Palate pravde kaže da je do kraja istrage protiv Petre Cvijić ostalo da se uradi još saobraćajno veštačenje, kojim će biti utvrđena brzina kojom je vozila „opel korsu“.

- Petra Cvijić sumnjiči se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a kao osumnjičena ima pravo da iznese odbranu kako ona to smatra da je najbolje za nju - kaže sagovornik Kurira.

Advokat: Istraga je tajna!

Advokat Milenko Milisavljević, branilac Petre Cvijić, nije želeo da komentariše ove navode.

- Da li je Petra Cvijić promenila iskaz, ne mogu ni da potvrdim niti da demantujem, jer je predmet u fazi istrage - kratko je rekao Milisavljević.

Oprostila bih Petri da je bila čovek!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.