Otkriveno osam ilegalnih migranata na Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno osam ilegalnih migranata na Šidu

Carinici su zajedno sa policijom 29. septembra 2016. godine, u ranim jutarnjim satima na graničnom prelazu Šid sprečili još osam stranih državljana da ilegalno pređu državnu granicu ka Republici Hrvatskoj.

Najpre su oko 4 i 20 časova u prikolici kamiona kragujevačkih registarskih oznaka, koji je vozio drveni pelet ka Italiji, pronađena trojica mlađih muškaraca iz Avganistana.

Sat kasnije su među džakovima plastičnog granulata koje je kamion beogradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << registarskih oznaka takođe vozio u Italiju, otkrivena još dva Avganistanca.

I konačno, oko 7 časova u makedonskom kamionu, koji se iz Makedonije uputio u Austriju natovaren suvim malterom, pronađena su tri muškarca bez bilo kakve lične dokumentacije kod sebe.

U sva tri slučaja su vozači pravili pauzu na obližnjoj benzinskoj pumpi, što je najčešći indikator za detaljan pregled, jer je već poznata stvar da migranti koriste ovakve situacije, da se uvuku u kamionske prikolice i ilegalno domognu EU.

Migrante nakon otkrivanja preuzima policija u dalju nadležnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SKRIVALI SE U PRIKOLICAMA ŠLEPERA: Kod Šida zaustavljeno osam migranata

Izvor: Kurir, 29.Sep.2016

...Navodi se da su prvo, u prikolici kamiona kragujevačkih registracija, pronađena trojica mlađih muškaraca iz Avganistana..Sat kasnije su među džakovima robe koje je kamion beogradskih registracija vozio u Italiju, otkrivena još dva Avganistanca..U trećem slučaju su u kamionu, koji se iz Makedonije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.