Otkrivene krađe struje u Nišu i na Zlatiboru

Izvor: RTS, 12.Feb.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene krađe struje u Nišu i na Zlatiboru

U zajedničkoj akciji policija i niška Elektrodistribucija otkrile tročlanu grupu koja je građanima smanjivala potrošnju struje na dva načina - određenim uređajima menjala stanja na brojilima ili prepravljala strujomere i instalacije. Za to su, kako je RTS-u rečeno u niškoj elektrodistribuciji, građanima naplaćivali od 600 do 1.000 evra.
M. P (1957.) B. J. (1973.) oboje iz Niša i D. M.(1976.) iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okoline Doljevca uhapšeni su neposredno nakon što su na električno brojilo ugradili limitator kojim se smanjuje potrošnja za više od 70 posto, saopštio je MUP.

S obzirom na to da je u njihovim stanovima pronađen poseban alat sumnja se da su omogućivali krađu struje, a tu uslugu građanima naplaćivali od 600 do 1.000 evra.
Kako saznaje RTS, i u centru Zlatibora je za samo dva sata otkriveno 12 krađa struje vrednosti 11 miliona dinara. Struju su nelegalno trošili lokali, restorani pa čak neki hoteli.
Na pres-konferenciji u Elektrodistribuciji saopšteno je da su u poslednja dva dana otkrivene 74 krađe, a pored domaćinstava utvrđeno je da su struju krala i dva niška hotela.
Saopšteno je, takođe, da se struja manje krade za tri posto u odnosu na isti mesec prošle godine, a da gubici od krađe na ovom području iznose gotovo 500 miliona dinara mesečno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Razotrkiveni "inženjeri" za krađu struje

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Feb.2016

U zajedničkoj akcije policija i niška Elektrodistribucija, otkrile su tročlanu grupu koja je građanima smanjivala potrošnju struje na dva načina - određenim uređajima menjala stanja na brojilima ili prepravljala strujomere i instalacije..Za to su, kako je RTS-u rečeno u niškoj elektrodistribuciji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.