Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovni sud u Nišu zatrpan parnicama

Osnovni sud u Nišu ima veliki broj parničnih predmeta - u prvoj polovini 2016. godine 7.228, dok je u prošloj imao 16.404, saznaje danas agencija Beta u tom sudu.

Statistika Osnovnog suda u Nišu pokazuje da su njegovi zaposleni u prošloj godini radili na više od 168.000 predmeta, a u prvih šest meseci ove godine rešavali su više od 129.000 predmeta.

"U prošloj godini bilo je ukupno nerešenih 72.998 predmeta, dok ih je u prvoj polovini ove godine 71.439", naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su u niškom sudu.

Medju nerešenim predmetima, starih je skoro 44.000, a njih 39.000 odnose se na izvršenje.

"Radi smanjenja starih predmeta za 15 odsto na nivou suda preduzimaju se sve mere i tehnike propisane Programom za rešavanje starih predmeta, o čemu se stara komisija i posebne potkomisije", rekli su u toj ustanovi.

U niškom sudu su kazali i da je broj predmeta u ; gradjanskoj i izvršnoj materiji starijih od pet godina smanjen, a da se do kraja godine očekuje da broj rešenih predmeta bude i veći.

Do pre godinu dana u Osnovnom sudu u Nišu još je bilo radnih sporova koji su trajali duže od deset godina, ali su u medjuvremenu rešeni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.