Optužen sam zbog svog prezimena (Mišković)

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Optužen sam zbog svog prezimena (Mišković)"

Marko Mišković ponovo je u Specijalnom sudu negirao sve optužbe koje ga terete da je oštetio putarska preduzeća i utajio porez, istakavši da je optužen samo zato što nosi prezime Mišković.

Sin prvooptuženog, vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, smatra da optužnica ima mnogo nelogičnosti, kao što je navod da je zajedno sa ocem i Milom Đuraškovićem organizovao kriminalnu grupu, navodeći da je u to vreme nije imao ni 24 godine. Iznoseći odbranu pred novim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sudskim većem, on je rekao da ostaje pri svim ranije datim iskazima i da nije bio uključen u poslove sa putarskim preduzećima.

- Nikad nisam ušao ni u jedno od tih preduzeća, nisam bio član Upravnog odbora ili nekog drugog organa i nikad nisam urgirao da se neko zaposli... - naglasio je Marko Mišković.

Osvrnusivši se na deo optužnice kojom se tereti za utaju poreza, on rekao je da se u te stvari ne razume i da ima ljude koji su se time bavili.

- Mene otac nije učio kako da utajim porez - rekao je Marko Mišković i dodao da nikada nijedan evro, niti dividendu nije podigao iz Preduzeća za puteve, što mu se takođe stavlja na teret optužnicom. On se požalio sudskom veća da je protekle tri godine izložen medijskom linču punom neistina, da nema ko da ga zašiti i da ne može ni da se brani od toga.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem odbrane Milutina Gaševića, koji je takođe negirao optužnicu.

Miškovićima se sudi u objedinjenom procesu sa okrivljenima za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM. Na optuženičkoj klupi sada su Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović,  Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužnice.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.