Oproštaj od profesora Simića

Izvor: RTV Pink, 22.Jan.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od profesora Simića

Komemoracija povodom smrti profesora Predraga Simića održana je danas na Fakultetu političkih nauka uz prisuštvo porodice, prijatelja i velikog broja kolega



U ime fakulteta od Simića se oprostio dekan FPN-a Ilija Vujačić koji je istakao da je Predrag Simić bio ne samo diplomata Republike Srbije, već i kulturni diplomata FPN-a. "Gde god se nalazio, imao je pirjatelje koje je rado dovodio na fakultet. Mnogi naučnici i amabasadori su dolazili na FPN čime >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << je podizao ugled fakulteta", naveo je Vujačić i naglasio da je Simić bio miljenik medija. Kao najbiliži saradnik od njega se oprostio profesor FPN-a Ivo Visković koji je podsetio prisutne na Simićevo odrastanje u intelektualnoj porodici i istakao da je Simić najzaslužniji sto je naša zemlja usla u frankofonu grupu. Veljko Odalović koji se obratio u ime Ministarstva spoljnih poslova rekao je da je Ministarstvo trajno računalo na njega kao diplomatu i nakon njegovog odlaska sa mesta ambasadora u Parizu. On je rekao da je Simića Ministarstvo prepoznalo kao nezamenljivog jer je uvek znao da donosi najteže odluke. "Znao je kako zemlja treba da se predstavlja i kako se brane njeni interesi, zato je njegov odlazak veliki gubitak", istakao je on. Na komemoraciji su se obratili i ambasor Kine Li Mančang, ambasadorka Francuske Kristin Moro, ambasador Slovačke Šani Dermaku koji je pročitao pismo šefa slovačke diplomatije Miroslava Lajčaka koji je izrazio najdublje saučešće porodici i osvrnuo se na dugogodisnje prijateljstvo i saradnju sa Predragom Simićem. Sahrana je zakazana za 14.30 na Novom groblju.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.