Opljačkani srpski povratnici u opštini Klina

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkani srpski povratnici u opštini Klina

Tri maskirana muškarca opljačkala su, uz pretnju nožem, srpske povratnike Vuleta i Grozdanu Voštić u njihovoj kući u selu Klinavac u opštini Klina.

Razbojnici su osamdesetogodišnjem Voštiću oteli 230 evra, dva mobilna telefona, njegova i lična dokumenta supruge.

Voštić je rekao Srni da su napadači prošle noći obili ulazna vrata, a potom je jedan od njih, uz pretnju nožem, zatražio sav novac i dokumenta.

On je ispričao da mu je jedan napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stavio nož pod grlo a druga dvojica su preturala po kući tražeći novac.

"Nisam imao izbora, pokazao sam im gde je novac i gde se nalaze dokumenta. Kada su našli novac pitali su 'je li to sve'. Rekao sam da više nemam ni centa.

Onaj što mi je držao nož udario mi je šamar i na albanskom jeziku rekao 'idemo'", kaže Voštić.

Slučaj su jutros prijavili policiji, a Voštić je istakao da ne zna zašto je to uradio jer od policije nema nikakve koristi.

Voštić je najavio da sa Jovom Jovićem planira da se do kraja ove sedmice zauvek isele iz Klinavca u kojem u 24 povratničke kuće živi osam starijih Srba, od oko 300 koliko ih je živelo do 1999. godine.

Uz osudu napada na Voštiće, ministar za zajednice i povratak u vladi samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić istakao je da napadi na povratnike i njihovu imovinu moraju prestati, a počinioci biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde.

Prema njegovim rečima, samo se tako nesmetano može raditi na procesu povratka.

"Sinoćnji napad na povratnika Voštića zabrinjava i on je očigledna posledica činjenice da se oni, koji su i prethodno napadali povratnike, ohrabreni činjenicom da još nisu odgovarali za svoja nedela", rekao je Jevtić.

Povratnici u selima opštine Klina u poslednjih nekoliko dana u više navrata su bili meta napada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.