Onesvestio me i silovao, a gledala sam ga kao sina #zaštitimožene

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Onesvestio me i silovao, a gledala sam ga kao sina #zaštitimožene

Radiša Vasilić (41) prvo je udarcima onesvestio a zatim mučki obljubio Lj. U. (62), majku porodičnog prijatelja u čijoj je kući mesecima stanovao!

Seksualni napad na nesrećnu ženu dogodio se u noći između petka i subote.

Radiša je u petak sa prijateljem Predragom proslavljao četvrti rođendan njegove ćerke - slavilo se u kući u kojoj je manijak živeo još od novembra prošle godine, kao gost.

Vasilić je pio čitavog popodneva i noći i oko jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sat iza ponoći povukao se na spavanje u sobu koju je delio sa žrtvom napada. Tada je, kako „Blic“ saznaje od izvora iz MUP-a, uskočio u krevet Lj. U., udario je u glavu i onesvetio, a zatim pocepao njenu odeću i silovao je. Užasan prizor krvave žene i hladnokrvnog manijaka zatekla je idućeg jutra Predragova supruga, snaja silovane žene.

- Oko sedam ujutru sam ušla u sobu i videla Radišu kako potpuno nag leži na krevetu. Na podu pored kreveta ležala je moja svekrva, krvava, onesvešćena. Odmah sam pozvala muža, on je uleteo u sobu i pitao Radišu šta je uradio, na šta je ovaj samo odmahnuo rukom. Zatim je pobegao iz kuće - priča Mirjana B.

Žena mu odvela decu u Bosnu

- Znao sam da Radiša voli da popije, a to veče je bio toliko pijan da je padao po avliji. Ipak, mislim da ga je nešto drugo navelo da uradi ovo. Žena ga je napustila pre nekoliko dana i odvela mu decu u Bosnu. To ga je dosta pogodilo, možda je zato poludeo, jer normalan ovo ne bi učinio - kaže Predrag.

Predrag je zatim pozvao policiju, koja je samo tri sata kasnije uhapsila silovatelja u centru Zemun Polja. Ovaj događaj šokirao je sve članove domaćinstva. Iako su saglasni da je Radiša voleo da popije, nikada nisu mogli ni da zamisle da bi uradio nešto ovako. Uprkos povredama, oguljotinama po butinama i glavi, LJ. U. najteže pada psihička trauma koju je doživela.

- Osramoćena sam. Moj muž, sa kojim sam bila u braku 49 godina, preminuo je pre godinu dana i ovo što mi se desilo je ukaljalo sećanje na njega. Najviše me boli što mi je to uradio Radiša, kog sam gledala kao sina! Živeli smo pod istim krovom, kuvala sam mu i čistila, a on mi je ovako vratio. Članovi njegove porodice, koje takođe dobro poznajem, došli su u nedelju da mi se izvine. Rekli su: „Ako je to uradio - neka ide u zatvor doživotno“ - priča žrtva silovanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.