Odloženo suđenje u slučaju beogradskog brodogradilišta

Izvor: RTS, 22.Apr.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje u slučaju beogradskog brodogradilišta

U Višem sudu u Beogradu za 1. jul je odloženo suđenje Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću optuženim da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" čiji je krajnji vlasnik biznismen Filip Cepter.
Suđenje je naime moralo da se odloži zbog izostanka Janjuševića, a na suđenje nije došao ni Cepter koji treba da bude saslušan kao svedok.

Cepter je dolazio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svedoči i u decembru prošle godine i u martu ove, ali tada suđenja nisu mogla da se održe što zbog bolesti okrivljenih što njihovih advokata.
Cepter je već ranije ispitan u isrtazi kao svedok jer se njegova holandska firma pominje kao krajnji vlasnik beogradskog brodogradilišta.
Na početku suđenja Janjušević i Miljković su negirali navode optužnice.
Tužilaštvo tereti Janjuševića, koji je u toj firmi bio specijalni savetnik, za krivično delo podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića, koji je bio direktor za zloupotrebu službenog položaja.
Janjušević je ranije, izlažući detaljno svoju odbranu, rekao da je sporni novac dobio uz saglasnost samog Filipa Ceptera i da nema govora ni o kakvim nezakonitim radnjama.
Tvrdio je da je sporni novac zaradio uspešnim poslovanjem preduzeća.
Miljković je takođe negirao da je od 1. januara 2006. do 1. januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja za radove koji su izvršeni na Janjuševićevoj kući u Tolstojevoj ulici.
Tužilaštvo, međutim, sumnja da su oni svojim radnjama preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.
Janjušević je javnosti poznat i kao nekadašnji savetnik premijera Zorana Đinđića, a bio je svedok i na suđenju za njegovo ubistvo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odloženo suđenje za 1. jul, izostao Janjušević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2016

U Višem sudu u Beogradu danas je za 1. jul odloženo suđenje suđenju Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću optuženim da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" čiji je krajnji vlasnik biznismen Filip Cepter...Suđenje je naime moralo da se odloži zbog izostanka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.