Očevicu likvidacije Dunjića prete smrću

Izvor: Večernje novosti, 04.Mar.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očevicu likvidacije Dunjića prete smrću

NINI Šoboti (27), ključnom svedoku likvidacije vođe "delija" Velibora Dunjića, koja je tom prilikom teško ranjena - prete smrću - saznaju "Novosti". Ona je u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana o ovom krvavom događaju od 15. maja prošle godine ispred beogradskog splava "Džimis". Posle ispitivanja, zatraženo je da devojka dobije policijsku zaštitu. Ubica, kao i većina njegovih saučesnika su na slobodi. Posle višemesečne istrage policija je napisala krivičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prijavu protiv Vladimira Đurovića, zbog teškog ubistva Dunjića i ranjavanja Šobote. On do danas, međutim, izmiče pravdi, iako postoje saznanja da se posle višemesečnog skrivanja u okolini Leskovca i Peći, vratio i da se sada krije po Beogradu. Kao pomagači privedeni su Aleksandar Đuranović i Marko Gvozdenović. Obojica su posle saslušanja kod tužioca pušteni da se brane sa slobode. U međuvremenu, Đuranoviću je prekvalifikovano krivično delo u saučesništvo u teškom zločinu, pa je ponovo uhapšen. Među pomagačima nedavno su se našli i Zoran Vukić, pripadnik obezbeđenja na "Džimisu", kao i Miloš Milisavljević i Jelena Krušedola. I oni se od optužbi brane sa slobode. Svi oni se terete da su pomagali u bekstvu Đuroviću, inače bivšem šefu obezbeđenja na "Džimisu", koji je pucao u Dunjića. Đuranović se sumnjiči ne samo da je dodao Đuroviću pištolj, kojim je ubijen vođa "delija", već i da je oružje posle zločina bacio u reku. Gvozdenović, koji je radio kao di-džej na tom istom splavu tereti se da je uništio disk, sa snimkom sa sigurnosnih kamera, koje su pokrivale mesto ubistva. Ronioci Žandarmerije su istog jutra, nekoliko sati posle ubistva, pronašli pištolj. Tokom veštačenja potvrđeno je da je iz tog oružja Dunjić ubijen, a Šobota ranjena. Izolovan je i DNK na osnovu kojeg je potvrđeno da je smrtonosne hice ispalio Vladimir Đurović. VLASNICI U beogradskoj Palati pravde u ponedeljak su saslušani i suvlasnici splava "Džimis" . Oni su izneli svoja saznanja o dešavanjima kritičnog jutra. Kako saznajemo, tvrdili su da ništa nisu videli.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svedoku Dunjićevog ubistva prete smrću!

Izvor: Mondo, 04.Mar.2015

Nini Šoboti (27), ključnom svedoku likvidacije vođe "delija" Velibora Dunjića, koja je tom prilikom teško ranjena - prete smrću, piše beogradska štampa...Foto: screenshot,YouTube..Ona je u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana o ovom krvavom događaju od 15. maja prošle...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.