Obama: Uništeno sedište džihadista

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Uništeno sedište džihadista

SAD su uspele da unište sedište džihadista Islamske države na planini Sindžar, koji su ugrožavali živote desetine hiljada izbeglica, izjavio je predsednik SAD

"Situacija u planinama je mnogo bolja i Amerikanci treba da budu ponosni na naše napore jer smo zahvaljujući stručnosti i profesionalizmu naših vojnika i velikodušnosti našeg naroda uništili sedište Islamske države na Sindžaru i spasili mnoge nevine živote", rekao je Barak Obama.

Obama je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da će američka vojska nastaviti vazdušne udare na položaje džihadista na severu Iraka.

Situacija trenutno ne zahteva više masovnu evakuaciju blokiranih civila, kako je to bilo predviđano, dodao je predsednik SAD na konferenciji za novinare u letovalištu Martini Vinogradi.

"Zahvaljujući toj akciji, više ne očekujemo da će morati da se izvedu dodatne operacije evakuacije tih ljudi iz planina i malo je verovatno da ćemo morati da nastavimo isporuke humanitarne pomoći iznad planinske oblasti", dodao je on.

Američko osoblje koje je naknadno poslato na teren kako bi procenilo situaciju moći će da napusti Irak narednih dana, kazao je još Obama.

Desetine hiljada ljudi, među kojima su mnogi pripadnici manjine Jazida, izbegli su iz svojih domova pred napadima džihadista u oblasti Sindžara i okoline na severu Iraka, a mnogi od njih sklonište su potrazili u planinskoj oblasti, gde su zatim ostali blokirani i pod opsadom nekoliko dana.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Obama: Uništeno sedište džihadista

Izvor: RTV Pink, 14.Avg.2014

SAD su uspele da unište sedište džihadista Islamske države na planini Sindžar, koji su ugrožavali živote desetine hiljada izbeglica, izjavio je predsednik SAD... .."Situacija u planinama je mnogo bolja i Amerikanci treba da budu ponosni na naše napore jer smo zahvaljujući stručnosti i profesionalizmu...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.