OTKRIVAMO  Srbin ubijen jer se zamerio narko-bosu

Izvor: Blic, 05.Okt.2015, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO Srbin ubijen jer se zamerio narko-bosu

Policija u Ekvadoru uhapsila je peruanskog narko-bosa Geralda Oropezu Lopeza zbog sumnje da je organizovao ubistvo Srbina Marka Mitića 15. aprila 2014.

Hapšenje u gradu Salinas ove južnoameričke države dogodilo se 15. septembra, a nakon ekstradicije u rodni Peru, “Toni Montana” - kako ga latinoamerički mediji inače zovu - suočiće se sa optužnicom prema kojoj je organizovao ubistvo najmanje dvojice suparničkih narko-bosova.

Jedan od njih je Srbin Marko Mitić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kako prenose južnoamerički mediji, Lopez je kao mladi i perspektivni kriminalac tokom 2014. započeo svoj brzi uspon na čelo peruanske mafije. Kako bi u tome uspeo, pod svoju kontrolu stavio je luku u primorskom gradu Kalao u Peruu, preko koje se odvijao veći deo šverca kokaina.

Ostalim krijumčarima nametnuo je novu rentu za poslove sa kokainom, a one koji bi mu pružili otpor disciplinovao je metkom u glavu.

Tako je stradao i Mitić, koji je, prema navodima medija, bio jedan od čelnika grupe koja je kokain prebacivala u Evropu.

Srpskog krijumčara kokaina eliminisao je najsuroviji od Lopezovih plaćenih ubica - Renco Espinoza Brisolezi, poznatiji pod nadimko Rencito. On je za ubistvo Srbina i još nekoliko Lopezovih protivnika navodno plaćen sa 200 kilograma kokaina i 250.000 dolara.

Mitić je otet 15. aprila prošle godine u San Migelu u Peruu, a pronađen je mrtav u oblasti San Martin de Pores. Istragom je utvrđeno da je njegovo telo tamo bačeno još 25. maja i da je sahranjen sa beskućnicima kao neidentifikovana osoba. Naknadno je utvrđeno da je u pitanju Mitić i da je najverovatnije ubijen drugog dana od otmice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.