OLIVER IVANOVIĆ: Odvojili su me od dece, izguraću ovu muku do kraja!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Dec.2014, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLIVER IVANOVIĆ: Odvojili su me od dece, izguraću ovu muku do kraja!

Jedva sam čekao početak suđenja. Ja ovo moram da izguram do kraja, ovo ne može da se zataškava. Ogromna šteta mi je već nanešena, 11 meseci sam u pritvoru, odvojili su me od porodice, dece. Sad moram da se svima dokazujem, rekao je Oliver Ivanović u sudnici novinarima koji su pratili početak glavnog pretresa

U uvodnoj reči branioci optuženih Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Aleksandra Lazovića, Ilije i Nebojiše Vujčića tvrdili su da njihovi branjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nisu počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret i osporili i kredibilitet predloženih svedoka od strane optužbe.

- U našim uvodnim rečima ima puno dokaza kojima se tužiočevi dokazi obaraju, a ima puno dokaza koje smo mi predložili i koji će na ovom suđenju biti izvedeni i dokazati da su naši branjenici nevini – rekao je advokat Olivera Ivanovića Nebojiša Vlajić. On je izrazio očekivanje da će se postupak voditi bez zastoja, da se završi što je pre moguće kako bi se vreme na koje su okrivljeni u pritvoru svelo na najmanju moguću meru.

Advokat Dragoljuba Delibašića Miodrag Brkljač objasnio je da je novina davanje uvodnih reči i ocenio da su se “advokati dobro snašli da pobiju teoriju koju je zastupao tužilac u svojoj uvodnoj reči”.

Foto: Telegraf.rs

- Stojimo na stanovištvu da tužilac nema jasne, čvrste i ubedljive dokaze na osnovu kojih bi moglo da se dokaže da su naši branjenici izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret. Izvešćemo dokaze kojim ćemo, siguran sam, uspeti da pobijemo tužiočeve navode i dokazati nevinost naših klijenata. Što se tiče mog branjenika Dragoljuba Delibašića, ja sam istakao da nije bio na mestima gde su ta krivična dela počinjena i za takvu tvrdnju imamo dokaze ukoliko se to verifikuje, sve tužiočeve teze padaju u vodu – rekao je Brkljač i istakao da je reč o teškim krivičnim delima za koje je “tužilac morao da izađe pred Veće sa jasnim stavom šta on to ima da ponudi da bi njegova optužnica mogla da opstane.

Nastavak suđenja zakazan je za 21. januar, iduće godine i tada će početi ispitivanje svedoka optužbe.

- Jedva sam čekao početak suđenja. Ja ovo moram da izguram do kraja, ovo ne može da se zataškava. Moram, jer će mi u suprotnom ceo život biti obeležen time. Ogromna šteta mi je već nanešena, 11 meseci sam u pritvoru, odvojili su me od porodice, dece. Narušili su mi i ugled i ja sad moram da se svima dokazujem. Ovo sam želeo od početka pritvora da kažem. Ja sam 15 godina živeo život urbanog čoveka, čoveka koji nije bio poznat kao nacionalista. Imao sam drugove među pripadnicima svih nacionalnosti i nisam ih po tome delio. U jednom trEnutku je počeo rat. U ratu sam bio potpuni civil, nisam nosio nikakvu uniformu niti sam na bilo koji način bio angažovan. Radio sam i pomagao svima i onda slede nelogičnosti. Onaj ko je počinio krivično delo otišao je odavde. Ako eventualno neko i ostane onda se krije, ne pojavljuje se nigde - rekao je Oliver Ivanović u sudnici nekolicini novinara koji su strpljivo ceo dan pratili početak glavnog pretresa.

Foto: Tanjug/Boki

On je dodao da se bavio javnim poslom koji podrazumeva svakodnevno pojavljivanje u medijima.

- Putovao sam po celom Kosovu. Pratila me je francuska žandarmerija, karabinjeri, poljski specijalci, Pakistanci, Rumuni i svaki put su mogli da me uhapse. Nisu imali nikakve dokaze punih 15 godina. Međunarodni tužilac je 2002. godine odustao od pokretanja postupka posle dvogodišnje istrage. Ali, postalo je veoma važno da se to učini.i ja sam u pritvoru od 27.januara – dodao je Ivanović.

(S. S.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.