OBRT U ISTRAZI  Troje novih svedoka rasvetljava slučaj bahatog fudbalera

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRT U ISTRAZI Troje novih svedoka rasvetljava slučaj bahatog fudbalera

Advokati porodice Dragana Radoičića (54), koji je poginuo u sudaru sa fudbalerom Rada Stefanom Mihajlovićem (21), pronašli su troje novih svedoka koji su potvrdili da je nesreću izazvao fudbaler.

Da je mladi fudbaler svojim „porše kajenom“ skrivio udes, rekao je policiji na uviđaju 6. maja i svedok Tomislav B., ali je on volšebno dva dana kasnije promenio iskaz i pokušao da skine sumnju sa fudbalera. Suočeni sa pokušajima fingiranja istrage, zastupnici porodice Radoičić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su krenuli u potragu za svedocima udesa koji se dogodio 6. maja u Beogradu. Ubrzo su našli tročlanu porodicu koja se u trenutku nesreće nalazila na semaforu i sudar posmatrala iz svog vozila.

- Na osnovu zahteva o pristupu informacijama zatražila sam od Hitne pomoći broj telefona sa kog je upućen poziv odmah nakon nesreće. Ispostavilo se da je lekare prva zvala mlada policajka, koja je bila u kolima sa svojim ocem, policajcem u penziji, i majkom, medicinskom sestrom iz KC Srbije. Oni su prvi prišli teško povređenom Draganu i pomogli mu dok nisu stigli lekari. S obzirom na to da se radi o svedocima s kredibilitetom, obavestila sam tužioca koji ih je potom saslušao - rekla je za „Blic“ Zora Dobričanin Nikodinović, advokat porodice Radoičić.

Kako „Blic“ saznaje, oni su potvrdili da je Stefan Mihajlović „porše kajenom“ velikom brzinom prošao kroz crveno na raskrsnici i udario u Radoičićev „punto“, a zatim pobegao pre dolaska policije.

Upravo zbog njihovih iskaza i težine krivičnog dela koje je počinio mladi fudbaler slučaj bi ubrzo trebalo da bude prosleđen Višem tužilaštvu.

„Svedok“ tukao devojku

Da je Tomislav B. menjao iskaz u korist fudbalera kako bi ga oslobodio pritvora, potvrdila je i njegova devojka, kojoj je priznao da je slagao tužioca. Kako „Blic“ saznaje, to je i bio razlog sukoba koji je izbio među njima, a koji je kulminirao kada je Tomislav B. pretukao devojku. Ona je, navodno, sve to rekla tužiocu, koji protiv Tomislava B. vodi istragu zbog nasilja u porodici, o čemu je obavešten i tužilac koji vodi istragu o fatalnom udesu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.